top of page

Αφροδίτη ανάδρομη στον Κριό 2025

Woman walking in a desert landscape. It's night, colours are purple and blue. In the depth of the horizon is a big turquoise spiral gate and she's moving closer to it.
Η Αφροδίτη ανάδρομη στον Κριό στρώνει το έδαφος για τις μεταβάσεις και δράσεις των συλλογικών πλανητών σε Φωτιά και Αέρα. *Image by Stefan Keller from Pixabay)

Αφροδίτη ανάδρομη στον Κριό 2025

Το παρόν αποτελεί κείμενο της ομιλίας μου στο Youtube-κανάλι του Χρήστου Άρχου. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ:


Θυμάστε τον Ντίνο Ηλιόπουλο στον Ατσίδα; «Λοιπόν σήμερα δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε!». Κάπως έτσι είναι το 2025. Μια χρονιά γεμάτη αλλαγές, πρωτιές, ενθουσιασμό, σύγχυση, γιατί όχι αγανάκτηση και θυμό.. Μια Νέα Αρχή τριγύρω μας, είτε την θέλουμε ή όχι!

Όπως γνωρίζετε, ο Ερμής αναδρομεί κάθε χρόνο και μάλιστα 3 φορές. Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας και Πλούτωνας επίσης ετησίως. Ο Άρης κάθε δυο χρόνια και η Αφροδίτη κάθε 19 μήνες. Φέτος το πλανητικό σκηνικό μας κάνει την τιμή να βιώσουμε όλες τις αναδρομές!


Εντός μιας οκταετίας, η Αφροδίτη κάνει συνόδους με τον Ήλιο, σε ορθόδρομη ή ανάδρομη πορεία, σε 5 διαφορετικά σημεία, διαμορφώνοντας έτσι το πεντάκτινο άστρο της Αφροδίτης – την γνωστή σε όλους μας πεντάλφα. Επιλέγω τον όρο σημεία, αντί ζωδίων, γιατί σταδιακά μέσα στις δεκαετίες η Αφροδίτη μετακυλά από το ένα ζώδιο στο προηγούμενο. Την εποχή που διανύουμε, οι αναδρομές της γίνονται σε Κριό/Ιχθύς – Σκορπιό – Διδύμους – Αιγόκερω – Λέοντα.

Five pointed star made by Venus-Sun conjunctions in Aries, Gemini, Leo, Scorpio and Capricorn. The classic pentagram
Το πεντάκτινο άστρο της Αφροδίτης, που προκύπτει από τις συνόδους της με τον Ήλιο σε 5 ζώδια.

  

Τα τηγανόσχημα

Στις εικόνες βλέπετε τα εκπληκτικά τηγανόσχημα, που φτιάχνονταν στις Κυκλάδες, ακόμα και στην 4η χιλιετία π.Χ.!! Η έρευνα των καθηγητών Μηνά Τσικριτσή και Ξενοφώντα Μουσά έκανε γνωστά αυτά τα πήλινα και χάλκινα σκεύη, με την εγχάρακτη διακόσμηση με ομόκεντρους κύκλους, σπείρες, τρίγωνα, στίγματα, γραμμές. Τα σύμβολα αντιπροσώπευαν ημέρες, εβδομάδες ή άλλες μετρήσεις χρόνου.


Οι δυο καθηγητές διαπίστωσαν πως σχεδόν τα μισά τηγανόσχημα φέρουν τις περιοδικότητες της Αφροδίτης, με την οκταετία του συνοδικού της κύκλου ν’ απαντάται σε αυτά, με αστέρι οκτώ ή πέντε ακτινών – δηλαδή τα πέντε σημεία/ζώδια όπου γίνεται η σύνοδος Ηλίου-Αφροδίτης. Πολλά από αυτά τα σκεύη χρησιμοποιούνταν για ημερολόγια, (υπάρχουν και αντίστοιχα Σεληνιακά τηγανόσχημα) ακόμα και για την μέτρηση της κύησης μιας γυναίκας, καθώς από μια σύνοδο Ηλίου-Αφροδίτης ως την επόμενη μεσολαβούν εννέα μήνες.

Ceramic ancient hellenic "pans" with intricate details - lines, spirals, stars, dots. Made to calculate and honour planetary cycles, especially Venus'.

Ceramic ancient hellenic "pans" with intricate details - lines, spirals, stars, dots. Made to calculate and honour planetary cycles, especially Venus'.


Κάθε οκτώ έτη λοιπόν, η Αφροδίτη αναδρομεί στο ίδιο ζώδιο. Ως εκ τούτου, αναδρόμησε στον Κριό το 2017, 2009, 2001, 1993, 1985, 1977, 1969, 1961, 1953, 1945, 1937, 1929 κοκ.

Για όσους γεννήθηκαν αυτές τις χρονιές, ειδικά κοντά στην άνοιξη, η φετινή αναδρομή της Αφροδίτης είναι πολύ σημαντική, με εξελίξεις και αλλαγές για τους επόμενους μήνες. Το ίδιο ισχύει με καταστάσεις που ξεκίνησαν ή μας απασχόλησαν πριν 8, 16, 24 χρόνια κοκ.

 


Διάρκεια αναδρομής

  • Η Αφροδίτη μπαίνει σε στάση προς αναδρομή 1η Μαρτίου 2025, για 40 μέρες.

  • Θα ορθοδρομήσει στις 13 Απριλίου.

  • Παρόλ’ αυτά, η επιρροή λειτουργεί από 28 Ιανουαρίου ως 15 Μαϊου 2025, καθώς όπως λέμε η Αφροδίτη βρίσκεται στην σκιά της πριν και μετά τις μέρες της αναδρομής.

 

Ανάδρομη, θα κινηθεί από τις 11ο.00 Κριού ως 24ο.00 Ιχθύων. Όλοι θα νιώσουμε την αναδρομή, καθώς η Αφροδίτη επηρεάζει όχι μόνο σε προσωπικό, αλλά και σε συλλογικό επίπεδο. Θα είναι κρίσιμη και εντονότερη για όσους έχουν προσωπικό πλανήτη ή σημείο σε αυτές τις μοίρες των παρορμητικών (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως) και μεταβλητών ζωδίων (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης και Ιχθύες).

Λέξεις κλειδιά για την αναδρομή της Αφροδίτης είναι: επιστροφές σημαντικών για εμάς προσώπων, σχέσεων και συνεργατών, σκάνδαλα που αποκαλύπτονται, επαναπροσδιορισμός των σχέσεων και των επιθυμιών, γεγονότα-σταθμοί στην κοινωνία, τις Τέχνες και την μόδα. Επίσης σημαντική φράση κλειδί, η Γυναικεία φύση.

Η φύση του Κριού, φέρνει την πρωτοβουλία και το Εγώ ως προτεραιότητα. Συλλογικά συχνά γεννιέται η επιθυμία να πάμε κόντρα στο κατεστημένο, ενώ παράγει σημαντικές πρωτιές στον κόσμο και την κοινωνία.

 

 

Κάποιες πρωτιές του παρελθόντος

Στο μακρινό 1903, η Marie Sklodowska Curie είναι η πρώτη γυναίκα που λαμβάνει βραβείο Νόμπελ, (με τον σύζυγο της Pierre και τον συνεργάτη τους), για έρευνα στο πεδίο της ραδιενέργειας, μετά από αναδρομή Αφροδίτης στην Παρθένο. Το 1911, δηλαδή οκτώ χρόνια μετά, στην Marie Curie αποδίδεται δεύτερο βραβείο Νόμπελ για την ανακάλυψη του πολώνιου και του ράδιου.


Στις 6 Απριλίου 1940, λίγο πριν από αναδρομή Αφροδίτης σε Καρκίνο-Διδύμους, εκλέγεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος κράτους, στην ασιατική Δημοκρατία της Τιβά/Τουβά – εξαιρώντας βεβαίως γυναίκες που ως τότε είχαν κυβερνήσει ως βασίλισσες. Η Khertek Anchimaa-Toka προέδρευσε για 4 έτη, μέχρι την προσάρτηση της Τουβά στην Σοβιετική Ένωση.

Το 1966, η Ίντιρα Γκάντι επίσης εκλέγεται με την Αφροδίτη ανάδρομη, στον Υδροχόο και σε σύνοδο με τον Ήλιο, ολοκληρώνοντας τρεις θητείες μέχρι τον Μάρτιο του 1977, όπου η Αφροδίτη βρισκόταν ανάδρομη στον Κριό.


Με την Αφροδίτη έτοιμη ν’ αναδρομήσει στον Κριό, στις 17 Μαρτίου 1969, εκλέγεται η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός του Ισραήλ, η Γκόλντα Μέιρ.

Τι γινόταν στην Ελλάδα; Στις 30 Μαϊου 1969 κατατάσσονται οι πρώτες 45 γυναίκες στο Αστυνομικό Σώμα (η Αφροδίτη αφήνει την σκιά της αναδρομής της).

Κάπου εκείνες τις μέρες του 1969, με την Ρωσία και τις ΗΠΑ να βολτάρουν στο διάστημα και τον Neil Armstrong στην Σελήνη, εδώ έμπαιναν τα θεμέλια για τον πρώτο ουρανοξύστη – τον Πύργο Αθηνών. Εντάξει… η Ελλάδα δυστυχώς τείνει ν’ ακολουθεί τις εξελίξεις.


Αρκετές οι πρωτιές για παρθενικές πτήσεις αεροσκαφών με Αφροδίτη ανάδρομη στον Κριό: μήπως φέτος με το καλό και στο διάστημα;

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι η πρώτη πτήση Boeing 747, τον Φεβρουάριο του 1969, προ αναδρομής στον Κριό. Έναν κύκλο Αφροδίτης αργότερα, τον Μάρτιο του 1977, έρχεται το πρώτο δυστύχημα με δυο Boeing 747, όταν λόγω ομίχλης τα αεροπλάνα συγκρούονται στον αεροδιάδρομο της Τενερίφης. Ο απολογισμός είναι τραγικός, με 583 θύματα.

 

Πάμε όμως σε κάτι πιο λαμπερό και ελαφρύ. Στις 16 Μαϊου 1929, με την αναδρομή στον Κριό, διεξάγεται η πρώτη τελετή των Όσκαρ. Το 1953, 3 κύκλους Αφροδίτης αργότερα, η τελετή μεταδίδεται για πρώτη φορά τηλεοπτικά! Ακόμα μια περίπτωση που δείχνει την κυκλικότητα των γεγονότων.

Το 2017, στην πιο πρόσφατη αναδρομή στον Κριό, το Όσκαρ καλύτερης ταινίας απονέμεται λανθασμένα στο La La Land, σε μια σκηνή αμηχανίας και μπερδέματος. Αμέσως γίνεται αντιληπτό, δίνοντας το στον αληθινό νικητή – την ταινία Moonlight. Ο Ερμής εκείνη την ημέρα βρισκόταν στους Ιχθύς και σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης, φέτος θα έχει μπει στον Κριό μετά από σύνοδο με τον Ποσειδώνα. Να δούμε λοιπόν τι επιφυλάσσει και αυτή η τελετή!

 

Μια ιδιαίτερη συνθήκη της φετινής αναδρομής είναι πως έχει προηγηθεί η αναδρομή του Άρη από τον Λέοντα στον Καρκίνο. Παρόμοιο σκηνικό είχαμε κατά το 1993 όταν λίγους μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβριο, έπεσε η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και είχαμε πρόωρες εκλογές.


 

Άρης, αθλητισμός, Κριός και ανάδρομη Αφροδίτη

Οπωσδήποτε ο αθλητισμός συνδέεται με τον πλανήτη Άρη, έτσι και η αναδρομή της Αφροδίτης στον Κριό θεώρησα θα είχε κάτι να πει ιστορικά! Μια ματιά σε αθλητικά δρώμενα δείχνει πρωτιές από λεγόμενα outsiders.

Παραδείγματος χάριν, το 1985 με την αναδρομή της Αφροδίτης στον Κριό, η ΑΕΛ της Λάρισας σηκώνει το κύπελλο Ελλάδος, με 4-1 κατά του ΠΑΟΚ!

Στο κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης, η ιταλική Juventus αποκτά των πρώτο της τίτλο, με νίκη έναντι της τιτλούχου Liverpool στις 29 Μαϊου του 1985. Όμως, η μέρα εκείνη έμεινε στην ιστορία ως μια από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές τραγωδίες, η τραγωδία του Χέιζελ. Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, οπαδοί της Liverpool παραβίασαν το κιγκλίδωμα που τους διαχώριζε από τους φίλους της Γιουβέντους, οι οποίοι οπισθοχώρησαν προς έναν τοίχο. Αρκετοί έχασαν την ζωή τους από ασφυξία, με τον τοίχο λίγο αργότερα να καταρρέει. Ο θλιβερός απολογισμός ήταν 39 νεκροί και πάνω από 600 τραυματίες.


Μεταξύ συμπλοκών και ποδοπατημάτων σε γήπεδα, αεροσκαφών που μεταφέρουν αθλητικές αποστολές και καταλήγουν σε πτώσεις ή συγκρούσεις, είναι σοκαριστικό πώς τα περισσότερα σχετικά δυστυχήματα συνέβησαν σε περίοδο αναδρομής Αφροδίτης… Την άνοιξη του 2001, με Αφροδίτη ανάδρομη στον Κριό, μονάχα στην Νότια Αφρική υπήρξαν 178 θάνατοι σε αθλητικά δρώμενα! Στην αστροχαρτογεωγραφία, η γραμμή μεσουρανήματος Αφροδίτης περνούσε πάνω από εκεί. Η φετινή γραμμή κατά την στάση αναδρομής περνά από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Λαμβάνοντας υπόψιν το φετινό σκηνικό με το τυφλό και φανατισμένο πάθος του Ποσειδώνα και Κρόνου στον Κριό (ο ένας λόγω μέθης, ο άλλος λόγω ζωδιακής αδυναμίας), φοβάμαι πως την άνοιξη θα υπάρξουν παρόμοια γεγονότα.


Το παρακάτω είναι ένα ακόμα δείγμα της περιοδικότητας που εμφανίζεται με τις οκταετοίς αναδρομές της Αφροδίτης στο ίδιο ζώδιο.

  • Κατά την μελέτη μου σε σχέση με αθλητικά δυστυχήματα, είχα σημειώσει ένα τραγικό συμβάν του 1961 (Sabena Air disaster). Ήταν 15 Φεβρουαρίου του όταν η Αφροδίτη πατούσε την μοίρα του Κριού, την οποία αργότερα θα επισκεπτόταν ανάδρομη, για να κάνει στάση και να ορθοδρομήσει. Εκείνη την ημέρα, κοντά στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, η πτήση 548 της Sabena επί ενός Boeing 707 έληξε με τραγικό τρόπο όταν το αεροπλάνο συνετρίβη στο έδαφος, μετά από δυο αποτυχημένες απόπειρες προσγείωσης στο αεροδρόμιο (εξαιτίας κίνησης από άλλα αεροπλάνα). Στο αεροπλάνο επέβαινε και η ομάδα καλλιτεχνικού πατινάζ των ΗΠΑ. Ο απολογισμός ήταν 72 νεκροί...

  • Στις 29 Ιανουαρίου 2025 η Αφροδίτη βρέθηκε στην μοίρα των Ιχθύων που θα επισκεφτεί ξανά κατά την αναδρομή της, εκεί όπου θα κάνει στάση για να μπει σε ορθή πορεία στις 10 Απριλίου. Με απλά -και τεχνικά- λόγια, η Αφροδίτη μπήκε στην σκιά της αναδρομής της. Στην Washington (τοπική ώρα 21:00, ενώ ώρα Ελλάδος 04:00 στις 30/01) ένα στρατιωτικό ελικόπτερο συγκρούεται με αεροπλάνο πάνω από τον ποταμό Ποτομάκ. Όλοι οι επιβαίνοντες των δυο αεροσκαφών σκοτώνονται, συνολικά 67 άτομα. Τουλάχιστον 28 από αυτούς ήταν αθλητές και τεχνικοί του καλλιτεχνικού πατινάζ, προερχόμενοι από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ρωσία...


Τα δυο αυτά δυστυχήματα έχουν κοινά:

α. την Αφροδίτη να μπαίνει στην σκιά της αναδρομής της στον Κριό

β. τη Νέα Σελήνη στον Υδροχόο

γ. τον Άρη στον Καρκίνο, το ζώδιο της πτώσης του (έπειτα ή κατά την ανάδρομη πορεία του)

 

 

Τι πρωτιές να περιμένουμε φέτος;

Όσο η Αφροδίτη βρίσκεται ανάδρομη, έχουμε δυο εκλείψεις. Ο Ποσειδώνας περνάει στον Κριό, και ο Κρόνος τον ακολουθεί τον Μάιο, ενώ τον Ιούλιο περνάει ο Ουρανός στους Διδύμους. Ο Πλούτωνας βρίσκεται ήδη στον Υδροχόο, σπρώχνοντας ακόμα περισσότερες τεχνολογικές, επιστημονικές και κοινωνικές εξελίξεις.

Εικάζω, λοιπόν, πως αυτή τη φορά η Αφροδίτη θα κάνει κράτει σε πρωτιές. Κι αν η ίδια προσπαθεί να κάνει manifest τις επιθυμίες της (κοινώς να τις δηλώσει στο σύμπαν, για να πάρουν σάρκα και οστά), μάλλον το έργο αναλαμβάνουν οι συλλογικοί πλανήτες.

Μην ξεχνάμε ότι η ανάδρομη Αφροδίτη συνδέεται με επιστροφές, και όσοι το επιθυμείτε εύκολα θα το πετύχετε, χάριν στην ταυτόχρονη ανάδρομη πορεία του Ερμή.


Κοιτώντας στο παρελθόν, το ’69 η Αφροδίτη είχε ξεκινήσει την αναδρομή της στον Κριό από σύνοδο με τον Κρόνο. Δηλαδή είχε πρώτα λάβει τα πρέπει, την αυστηρότητα και τον περιορισμό. Αναδρομώντας πίσω και μακριά από τον Κρόνο, η αμαζόνα Αφροδίτη πρόσφερε έδαφος για πραγμάτωση επιθυμιών και κοινωνικές επαναστάσεις. Ουρανός και Δίας στον Ζυγό συνέβαλλαν στις τεχνολογικές εξελίξεις, αλλά και χρωμάτιζαν τα θέματα των σχέσεων με έντονο τρόπο, όπως ταιριάζει στους hippies.

Η φετινή Αφροδίτη φεύγει από τον Κριό και πηγαίνει προς τους Ιχθύς, για να σταματήσει σε σύνοδο με τον Κρόνο. Για αισθηματικά και οικονομικά μοιάζει αντίστροφη η κατάσταση. Ξεκινάει με πάθος, φιλοδοξία και έντονες επιθυμίες το ταξίδι των 40 ημερών. Σαν Αμαζόνα κινείται μέχρι να συναντήσει τον Ήλιο στις 23 Μαρτίου, στις 2ο39 του Κριού. Από εκεί θα συνεχίσει την πορεία της ως Περσεφόνη προς τους συναισθηματικούς και φαντασιακούς Ιχθύς. Η Αφροδίτη γλυκαίνει μόλις πατήσει στους Ιχθύς… Το ζώδιο της έξαρσής της είναι πολύ ευνοϊκότερη θέση από τον Κριό, που της είναι κάπως τραχύς και απότομος.

Σε χρονιές αναδρομής στον Κριό, μας ενδιαφέρει επίσης η θέση του Άρη. Ο Άρης θα έχει μόλις ολοκληρώσει την δική του αναδρομή στον Καρκίνο. Όσο ευνοεί το περιβάλλον του Κριού την Αφροδίτη, άλλο τόσο ο Καρκίνος τον Άρη – δηλαδή τεχνικά δυσκολεύονται και δημιουργούν δυσκολίες. Ίδια σχέση υπήρχε το 1993 και 1961.

Τώρα, τι σημαίνει αυτό; Φεβρουάριος, Μάρτιος και Απρίλιος αποτελούν μια έντονη και συναισθηματική περίοδο, μαζί με την πολυαστρία στους Ιχθύς. Οι άνθρωποι οδηγούνται από το πείσμα, το συναίσθημα και τις μνήμες. Κάποιοι τροφοδοτούνται από την δική τους έννοια της οικογένειας, από τις παραδόσεις, την πατρίδα ή την ανάγκη ασφάλειας μέσα σε ένα οικείο περιβάλλον. Όμως αυτά πρέπει πρώτα να φτιαχτούν από εμάς τους ίδιους…



Η αυτοθυσία

Στις 27 Μαρτίου, η ανάδρομη Αφροδίτη αφήνει τον Κριό του Εγώ και περνάει ξανά στους Ιχθύς των πάντων, της ανιδιοτελούς αγάπης, της πνευματικότητας, ίσως και της μοιρολατρίας. Εκεί συναντά μεμιάς τον Ποσειδώνα, όπου και λόγω των εκλείψεων της περιόδου το έδαφος καθίσταται γόνιμο για να μπούμε σε λειτουργία αυτοθυσίας. Είτε ως μονάδες ή ως σύνολα ανθρώπων.

Woman wearing a black gown and standing in front of a huge iron gate. Atmosphere is like a fantasy world. She seems to be going into the unknown and blurry world of imagination, time, Neptune.
Η Αφροδίτη θα επιστρέψει ανάδρομη στα θολά λημέρια του Ποσειδώνα και των Ιχθύων στις 27 Μαρτίου 2025, εν καιρώ εκλείψεων. (Image by Dorothe from Pixabay)

Στις 30 Μαρτίου, ο Ποσειδώνας μπαίνει στον Κριό. Το πνεύμα αποκτά ενθουσιασμό και πάθος, οι εμπνεύσεις παίρνουν φωτιά, όμως ταυτόχρονα μεθάει και φανατίζει το Εγώ, συγχύζει το τι ακριβώς θέλουμε μέσα μας. Η Αφροδίτη είναι ήδη τυπικά σε σύνοδο με τον Κρόνο και η επιθυμία συλλογικής αλλαγής μετατρέπεται σε ένα «Αχ, νιώθω ψυχική κούραση… Δε βαριέσαι μωρέ. Όλα καλά είναι. Ό,τι βρέξει ας κατεβάσει».

Υπάρχει λοιπόν η τάση για τους ανθρώπους να επαναπαυθούν στην ιδέα πως κάποιος «άγιος» θα βρεθεί, ένας διανοοούμενος, ένας ηγέτης, μια σημαντική μορφή βρε παιδί μου, ο οποίος να βγάλει το φίδι από την τρύπα για εμάς. Είναι κρυμμένο και σε κατάσταση αναμονής το μεσσιανικό στοιχείο αυτή την περίοδο, η προθυμία να πιστέψουμε ρήτορες και ηθοποιούς που στέκονται μπροστά τους. Όταν λείπει η πίστη, η γνώση και η διαύγεια, γινόμαστε ευάλωτοι.


Τις ίδιες μέρες γίνεται η αντίθεση Άρη – Πλούτωνα. Αν και σε κάποιους θα σπάσει την όποια ματαιοδοξία και παράδοση όπλων, συλλογικά το όλο σκηνικό δείχνει πως οι πολιτικοί και οικονομικοί ηγέτες εύκολα θα περάσουν αρκετές από τις ατζέντες τους, καθώς οι άνθρωποι θέλουν να ξεκουραστούν, να ερωτευτούν ή και να εκτονωθούν κλαίγοντας.

 

Η αναδρομή της Αφροδίτης τελειώνει στις 13 Απριλίου, με την σύνοδο με Κρόνο. Αρκετές επιθυμίες και όνειρα εαρινής νυκτός έρχονται και γειώνονται κατά την Πρωταπριλιά. Οι σύνοδοι Αφροδίτης-Κρόνου στους Ιχθύς είναι τρεις. Η πρώτη έγινε στις 19 Ιανουαρίου, η δεύτερη κατά την αναδρομή στις 7 Απριλίου και η τρίτη στις 23 Απρίλη, αλλά στην πραγματικότητα Αφροδίτη και Κρόνος βρίσκονται σε παρατεταμένη σύνοδο όλο τον Απρίλιο, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για αισθηματικά και οικονομικά.

Στην αρνητική έκβαση, κάποιος πατάει φρένο στις επιθυμίες μας, βλέπουμε την ματαίωση, και πρέπει να σκεφτούμε: μήπως οι επιθυμίες μας είναι εξαρχής υπερφίαλες και απέχουν έτη φωτός από τις πραγματικές μας, ανθρώπινες ανάγκες;

Στην θετική, ο ρεαλισμός του Κρόνου δεν κόβει εντελώς τα φτερά μας ή τη ρομαντική διάθεση. Κάποια άτομα θα βρεθούν σε σχέσεις με διαφορά ηλικίας. Οι σχέσεις που ξεκινάνε κατά τον Απρίλη έχουν την Κρόνια συγκολλητική ουσία, διέπονται από ωριμότητα, σοφία, και αληθινή και μετρημένη αγάπη. Άλλες σχέσεις βασίζονται στον αυτοπεριορισμό και τις συστολές.

Σαφώς, η Αφροδίτη σχετίζεται και με τα οικονομικά. Ας πούμε ότι καλό είναι να προσέχουμε πάρα πολύ κατά την αναδρομή της! Έπειτα, όλα εξαρτώνται και από τον προσωπικό χάρτη καθενός. Μην το ξεχνάμε αυτό.

 

 Η αναδρομή της Αφροδίτης, τρόπον τινά, στρώνει το έδαφος για Κρόνο και Ποσειδώνα στον Κριό και τις αλλαγές που πλησιάζουν.

Για τα παρορμητικά ζώδια του πρώτου δεκαημέρου είναι μια ευκαιρία να δουν τι θα βγει στην επιφάνεια και να σκεφτούν ποια είναι η σωστή διαχείριση – για τον Κριό όσον αφορά τον Εαυτό και τις σχέσεις του. Για τον Καρκίνο, στα επαγγελματικά, την οικογένεια και το πώς στέκεται στην κοινωνία. Για τον Ζυγό, ως προς τις σχέσεις, την προσφορά και την πιθανή αυτοθυσία που τον κάνει να χάνει τον εαυτό του. Τον Αιγόκερω απασχολούν πρωτίστως τα οικογενειακά και η βάση του, η ασφάλειά του.

Για τα μεταβλητά ζώδια των τελευταίων ημερών, Δίδυμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύς, η Αφροδίτη μοιάζει σχεδόν να κρατά το ραβδάκι της γλυκιάς νεραϊδονονάς! Σαν παυσίπονο για τον πόνο και την σύγχυση που έχει αφήσει πίσω ο Ποσειδώνας, σας επιτρέπει να κάνετε κινήσεις που θα αξίζουν πάνω απ’ όλα σε σας. Τα μεταβλητά των τελευταίων ημερών θα είναι μέσα στον ρομαντισμό, και ήδη επιθυμούν πολύ να ερωτευτούν, να δημιουργήσουν, να προσφέρουν! Όμως, αν δεν έχετε πάρει τα μαθήματά σας τόσο καιρό με τον Ποσειδώνα, να ξέρετε ότι ο Κρόνος αργά η γρήγορα θα σας αφήσει γεύση ολόπικρη, βάζοντας σας να δείτε τον καθρέφτη με βίαιο τρόπο. 

 

Επίλογος

Η αναδρομή της Αφροδίτης από τον Κριό στους Ιχθύς έρχεται με έμπνευση και δημιουργικότητα, την επιθυμία να ονειρευτούμε και να ερωτευτούμε. Με τον Ερμή επίσης ανάδρομο θα υπάρχουν δυσκολίες έκφρασης, και γενικώς οι επικοινωνίες, το εμπόριο και η διπλωματία θα έχουν τα στραβά τους κατά την άνοιξη. Καλό είναι να είμαστε υποψιασμένοι καθώς οι ταυτόχρονες εκλείψεις φέρνουν μεγάλη ενεργοποίηση και δράση. Αν είμαστε προετοιμασμένοι, θα διαχειριστούμε τις καταστάσεις σοφά και ψύχραιμα.

Εύχομαι η αναδρομή της Αφροδίτης να είναι για όλους μας και τον καθένα ξεχωριστά μια περίοδος αυτογνωσίας, σοφίας και αγάπης!

 


Υ.Γ. Θα ακολουθήσει Β' μέρος, με σύντομη αναφορά στα 12 ζώδια/ωροσκόπους.

 


Πηγές:

Η έρευνα για την συγγαρφή αυτού του άρθρου έγινε ΧΩΡΙΣ βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης/ΑΙ.

 

Comments


Επικοινωνήστε μαζί μου... 

Ευχαριστώ για την επικοινωνία!

© 2035 by Train of Thoughts. Powered and secured by Wix

bottom of page