top of page

Δίας και Ουρανός σε σύνοδο στον Ταύρο, 21 Απριλίου  – Ο κύκλος των καινοτομιών στο τώρα και στο χθες

Δίας και Ουρανός σε σύνοδο στον Ταύρο, 21 Απριλίου 2024 - Ο κύκλος των καινοτομιών στο τώρα και στο χθες


Ένας πλανήτης πάνω σε επιφάνεια με λάμψεις

Η σύνοδος Δία – Ουρανού γίνεται στις 21 Απριλίου, στις 21ο49’ του Ταύρου. Ο Δίας της αφθονίας, της αισιοδοξίας και της τύχης, των επιτυχιών και της προόδου, της διεύρυνσης των οριζόντων και της δικαιοσύνης, συναντά τον Ουρανό των ανατροπών, της ελευθερίας, της αμφισβήτησης και της επανάστασης, όμως και της τεχνολογίας. Κάθε σύνοδος των δυο φέρνει σημαντικά ξεκινήματα και ανάπτυξη στον τομέα της τεχνολογίας και των επιστημών. Μεγάλες ιδέες, μεγάλες εμπνεύσεις! Η σύνοδος γίνεται στο γήινο ζώδιο του Ταύρου επηρεάζοντας στον τομέα των οικονομικών, της διατροφής και σε θέματα εδάφους/γης.

 

Το άρθρο αυτό αποτελεί μια έρευνα και έχει χωριστεί σε τέσσερις ενότητες, ώστε αν θελήσετε να ανατρέξετε σε αυτή που σας ενδιαφέρει να διαβάσετε. Αυτές είναι:

 


Τεχνικά στοιχεία του συνοδικού κύκλου και η έκφραση της συνόδου Δία-Ουρανού στον Ταύρο

Όπως με κάθε Νέα Αρχή, με κάθε ξεκίνημα, έτσι και με κάθε σύνοδο πλανητών ένας σπόρος φυτεύεται. Μπορεί η σύνοδος Δία-Ουρανού να μιλάει για ιδέες και καινοτομίες, όμως εδώ γίνεται το ξεκίνημα αυτών. Οι καρποί και το αποτέλεσμα θα φανούν στις επόμενες φάσεις του κύκλου, ειδικά στα τετράγωνα και την αντίθεση.

Να τονίσουμε ότι η σύνοδος των δύο στον Ταύρο σημαίνει ότι η αντίθεση, 7 χρόνια αργότερα, γίνεται με τον Ουρανό στους Διδύμους και τον Δία στον Τοξότη, ζώδια που αφορούν την επικοινωνία και την μετάδοση πληροφοριών, την εξέλιξη και διεύρυνση οριζόντων. Την γνώση και την διδασκαλία.

Στον κύκλο που ξεκινάει στις 21 Απριλίου η συνέχεια θα δοθεί κατά το πρώτο, ανοδικό τετράγωνο στις 10 Σεπτέμβρη 2027 και την αντίθεση στις 20 Ιανουαρίου του 2031. Ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει το πρώτο εξάγωνο του κύκλου στις 21 Ιουλίου 2026, όπου και αναμένονται σημαντικά γεγονότα λόγω της συμβολής του Πλούτωνα από τον Υδροχόο και Ποσειδώνα από τον Κριό τότε. 

Ο Ουρανός μένει σε ένα ζώδιο για περίπου 7 έτη και ο Δίας για ένα έτος. Ο Ουρανός συμπληρώνει έναν κύκλο γύρω από τον ζωδιακό σε 84 έτη, ενώ ο Δίας σε 12. Οι δυο τους συναντώνται κάθε 14 χρόνια, σε έναν νέο συνοδικό κύκλο.


Τώρα κλείνει ο κύκλος που ξεκίνησε το 2010-2011 με την αρχική σύνοδο στην μηδενική μοίρα του Κριού και στην συνέχεια, μετά από αναδρομές, στις 27ο Ιχθύων. Ο συνδυασμός των δυο αυτών πλανητών συχνά ξυπνά την περιέργεια και την επιθυμία ν’ ασχοληθεί κανείς με την μεταφυσική, το μυστήριο και το απόκρυφο, πέραν των επιστημών. Έτσι, η πιο πρόσφατη σύνοδος στους μυστηριακούς Ιχθύς φαίνεται να συνετέλεσε στο έντονο ενδιαφέρον των ανθρώπων για τέχνες όπως η αστρολογία, η αριθμολογία, ο διαλογισμός και οι εναλλακτικές θεραπείες.

Υπάρχει μια ακολουθία στις συνόδους Δία-Ουρανού ανά ζώδιο και τους τελευταίους αιώνες γίνονταν ως εξής: Κριός – Ταύρος – Καρκίνος – Ζυγός – Τοξότης – Υδροχόος, μέχρι που αντικαταστάθηκε το 2011 ο Κριός από τους Ιχθύς. Με αυτό το μοτίβο, κάθε 84 χρόνια η σύνοδος γίνεται στο ίδιο ζώδιο, με 4ο διαφορά από την τελευταία, μέχρι που περνάει πια στο ζώδιο που προηγείται.

Η τελευταία σύνοδος Δία – Ουρανού στον Ταύρο έγινε στις 8 Μαΐου 1941, στην 25η μοίρα του ζωδίου. Η προηγούμενη είχε γίνει στις 23 Μαΐου 1858 στην αναιρετική 29η μοίρα, ενώ οι δυο τους είχαν να συναντηθούν στον Ταύρο από το 1100.

 

Ο Ουρανός βρίσκεται στον Ταύρο από τις 15 Μαΐου 2018, όμως οι δυο τους δεν έχουν την καλύτερη σχέση. Στο ζώδιο της υλικής ικανοποίησης, της αισθητικής απόλαυσης επί των γήινων, ο Ουρανός είναι ανήσυχος και ανησυχεί και εμάς. Σα να δημιουργείται μια σχέση αγάπης και μίσους για την ύλη και όσα έχει να μας προσφέρει. Κάποιοι αναζητούν την υλική αφθονία και προσπαθούν με οποιονδήποτε τρόπο να την αποκτήσουν, άλλοι διακατέχονται από τάση αμφισβήτησης της ύλης και της ασφάλειας που προσφέρουν τ' αγαθά, τ' αποκτήματα και τα χρήματα.

Συχνά εναλλάσσονται αυτές οι δυο καταστάσεις, με διχασμό σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο, κάτι που ενέτειναν οι εκλείψεις στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού κατά το 2021-2023. Η τάση με τον Ουρανό στον Ταύρο είναι οι έντονες διακυμάνσεις σε θέματα ασφάλειας και ηρεμίας, είτε πρόκειται για το υλικό, οικονομικό ή αισθητικό πεδίο. Ανατροπές και απρόσμενες καταστάσεις επηρεάζουν την βολή και την άνεση στην ζωή. Όσο ο Ουρανός σπρώχνει προς διεκδίκηση ελευθερίας στο πρακτικό επίπεδο, τόσο ο Ταύρος πεισμώνει, κλωτσάει και αναζητάει την ηρεμία του.


Θυμούμενοι γνωστή φράση των περασμένων εκλογών στις ΗΠΑ, μπορούμε να εικάσουμε ότι ισχύει το "Make Taurus great again", ευχόμενοι να φύγει ο Ουρανός από τον Ταύρο και η ύλη ν' αποτελέσει πάλι πηγή ασφάλειας και "ευημερίας". Ο Ουρανός στην συνέχεια θα περάσει στους μεταβλητούς Διδύμους τον Ιούλιο του 2025 και ίσως νιώσουμε ότι οι ταχύτατες εξελίξεις δεν επιτρέπουν να πάρουμε ανάσα, λόγω και των πλανητικών συνθηκών με Πλούτωνα, Κρόνο και Ποσειδώνα.

Εφόσον ο Ταύρος συνδέεται με τα χρήματα, ο Ουρανός στο ζώδιο αυτό έχει φέρει μεγάλη αναστάτωση στην οικονομική σφαίρα, στην οποία είχε κυρίαρχη επιρροή ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω από το 2008 ως φέτος. Η τωρινή σύνοδος με τον Δία θα φέρει θετικές εξελίξεις στον τομέα των οικονομικών (και τα κρυπτονομίσματα σαφώς), της ύλης και της γης. Ταύρος-Γη και τεχνολογία σημαίνει επίσης καινοτομίες με το περιβάλλον σε πρώτο πλάνο, δηλαδή Πράσινη Ανάπτυξη.

 


Η επιρροή σε προσωπικό επίπεδο

Μια σύντομη αναφορά αξίζει να γίνει στην προσωπική επιρροή που μπορεί να δεχτεί κανείς, καθώς το προσωπικό και το εγκόσμιο είναι δυο διαφορετικοί τομείς. Η πορεία μας εξαρτάται πάντα από το πού βρισκόμαστε, όμως ασχέτως των περιβαλλοντικών συνθηκών πάντα υπάρχει χώρος για θετικές αλλαγές και εξελίξεις, για μεγάλες εμπνεύσεις και την ελπίδα!

Σε προσωπικό επίπεδο η σύνοδος θα επηρεάσει όσους έχουν Ήλιο, Σελήνη, Ωροσκόπο, Μεσουράνημα ή προσωπικό πλανήτη (Ερμή, Αφροδίτη, άντε και Άρη) στις μοίρες 20-23 των σταθερών ζωδίων (Ταύρου, Λέοντα, Σκορπιού και Υδροχόου), όπως και στις μοίρες 6-8 των παρορμητικών (Κριού, Καρκίνου, Ζυγού και Αιγόκερω). Αν έχετε ωροσκόπο στα σταθερά ζώδια επίσης θα νιώσετε την σύνοδο καθώς γίνεται σε γωνιακό οίκο σας.


Μια συμβουλή: να είστε ανοιχτοί και όχι προσκολλημένοι σε συγκεκριμένες ιδέες, πλάνα που έχετε κάνει ή τομείς όπου έχετε προσπαθήσει. Οι προσπάθειες επιβραβεύονται (ειδικά όταν μιλάμε για τον Κρόνο βασικά), όμως η ενέργεια της συνόδου αυτής λειτουργεί απροσδόκητα, με μεγάλες αναλαμπές, ιδέες και θετικές ανατροπές. Μπορεί να συμβεί κάτι που αρχικά θα σας κάνει να δυσανασχετήσετε, όμως στην πορεία θα εκτιμήσετε την αξία του και θα δείτε ότι βοήθησε στην προσωπική ανάπτυξη!

Τα σταθερά ζώδια δέχονται την επιρροή του Ουρανού από το 2018, όμως αυτή θα εκδηλωθεί διαφορετικά για το 5ο πενθήμερο λόγω της συνόδου με τον Δία. Γενικώς τα σταθερά δεν φημίζονται για την ευελιξία και την αγάπη των αλλαγών, ιδίως ο Ταύρος. Η σύνοδος Δία – Ουρανού θα επιτρέψει στα πέμπτα πενθήμερα και τις μοίρες που προαναφέρθηκαν, να νιώσουν αρκετά διαφορετικά την Ουράνια επίδραση, με ευκαιρίες να την αξιοποιήσουν θετικά.

Να πούμε μάλιστα ότι Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος δέχτηκαν αλλαγές και την ωρίμανση από τον Κρόνο και τις εκλείψεις κατά την περίοδο 2020-2023, και ο ερχομός του Δία στον Ταύρο πέρσι ήταν κάτι που υποδέχτηκαν με σχετικά ανοιχτές αγκάλες.

 


Ιστορική αναδρομή στις δυο τελευταίες συναντήσεις Δία-Ουρανού στον Ταύρο

Όπως είπαμε, στην σύνοδο έχουμε έναν νέο κύκλο, ο σπόρος φυτεύεται. Έχουμε ένα νέο ξεκίνημα. Ας πάρουμε μια γεύση για τομείς όπου θα παρατηρηθούν εξελίξεις, κοιτώντας κάποια απ’ τα γεγονότα κατά τις δυο προηγούμενες συνόδους Δία – Ουρανού στον Ταύρο. Βέβαια, δεν περιμένετε από αυτό το άρθρο να τονίσει τι θα γίνει με την τεχνολογία και την Τεχνητή Νοημοσύνη/ΑΙ, έτσι;

 

1858 η σύνοδος Δία-Ουρανού στις 29ο25΄ του Ταύρου, στις 23 Μαΐου

Καθώς Δίας και Ουρανός είχαν να συναντηθούν στο γήινο αυτό ζώδιο από το 1099, η συνάντηση στην αναιρετική μοίρα του Ταύρου φέρει μια νότα Διδύμων, το ζώδιο που ζει και αναπνέει για την πληροφορία, την παρατήρηση και την εγκεφαλική διέγερση.

 

Η Αφροδίτη, ως κυβερνήτρια του ζωδίου και χορηγός της συνόδου ασκούσε επιρροή από τους Διδύμους. Η Αφροδίτη, ο Δίας και ο Ουρανός βρίσκονταν όλοι σε όρια Άρη, ενώ ο Άρης ήταν δυνατός μεν, ανάδρομος δε στον Σκορπιό και σε όριο Δία. Έτσι βλέπουμε ένα είδος αμοιβαίας υποδοχής μεταξύ Άρη και Δία, πολύ ταιριαστή με σημαντικά γεγονότα της περιόδου. Να πούμε ότι ο Σκορπιός συνδέεται με την έρευνα και τις επιστήμες, ενώ ένα χαρακτηριστικό του Δία (και του Τοξότη που κυβερνά) είναι η διεύρυνση των οριζόντων.

Αστρολογικός χάρτης συνόδου Δία Ουρανού το 1858

Το 1858, με τον αναθεωρητικό και ερευνητικό Πλούτωνα να συνυπάρχει στον Ταύρο, υπήρξαν βαρυσήμαντες ανακαλύψεις και εξελίξεις στον τομέα των Επιστημών, στο πεδίο της φυσικής, της χημείας και της βιολογίας. Ας δούμε κάποιες απ’ τις πιο αξιοσημείωτες εκείνης της χρονιάς!

Στις 18 Ιουνίου του 1858, ο Τσαρλς Ντάργουιν (Κάρολος Δαρβίνος ή Charles Darwin, όπως προτιμάτε) και ο Άλφρεντ Ράσελ Γουάλας διατυπώνουν τη θεωρία της εξέλιξης μέσω της φυσικής επιλογής. Δηλαδή ότι τα είδη εξελίσσονται ώστε οι οργανισμοί που είναι καλύτερα προσαρμοσμένοι στο περιβάλλον ν’ αφήνουν περισσότερους απογόνους εν συγκρίσει με τους λιγότερο προσαρμοσμένους οργανισμούς. Καθότι μιλάμε για τον Ταύρο που συνδέεται με την Φύση και το έδαφος, η θεωρία αυτή ταιριάζει άψογα στην πλανητική συγκυρία.

 

Την ίδια χρονιά ο Γκούσταβ Κίρχοφ μελετά την σύνθεση του Ήλιου μέσω της φασματικής ανάλυσης και εισαγάγει τον όρο «μέλαν σώμα» στην φυσική. Ο ίδιος συνεισέφερε τα πλείστα σε σημαντικούς τομείς της φυσικής και της χημείας, όπως η μηχανική, ο ηλεκτρισμός, η αστροφυσική, αλλά και διατύπωσε τους τρεις Νόμους της Θερμοδυναμικής.

Το έργο του Κίρχοφ μοιάζει να παίρνει στα χέρια του ένας φυσικός που γεννιέται καθώς ο Δίας πλησίαζε σε σύνοδο τον Ουρανό. Ο Μαξ Πλανκ γεννήθηκε στις 23 Απριλίου 1858, μόλις έναν μήνα πριν την σύνοδο των δυο πλανητών.

Με μια πολυαστρία στον Ταύρο (Ήλιος, Πλούτωνας, Αφροδίτη, Ουρανός και Ερμής σε ακριβείας σύνοδο με τον Δία) θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Μαξ Πλανκ ήταν ο… Πανκ της Φυσικής (σκεφτείτε παρακαλώ, ο «ασυμβίβαστος» Ουρανός στον Ταύρο της Γης). Ιδιαίτερα εύστροφος και χαρισματικός από νεαρός, οι καθηγητές του δυσκολεύονταν να τον κατανοήσουν και ν’ ακολουθήσουν το σκεπτικό του. Θεωρήθηκε από πολλούς ο Αναρχικός της σημαντικής αυτής Επιστήμης και άνοιξε τον δρόμο προς την Κβαντική Φυσική.


Ο Ουρανός σχετίζεται συχνά με θέματα ουράνια και … ιπτάμενα κι έτσι λίγες μέρες μετά την σύνοδο Δία-Ουρανού, στις 2 Ιουνίου 1858 φωτογραφίζεται για πρώτη φορά κομήτης από τον Giovanni Battista Donati, ενώ στις 28 Ιουλίου ο Γκασπάρ-Φελίξ Τουρνασόν, γνωστός ως Ναντάρ, τραβά την πρώτη αεροφωτογραφία από αερόστατο. 

Η υλική διάσταση του Ταύρου απαντάται όταν στις 6 Ιούλιου 1858 περνάει η πατέντα για την πρώτη μηχανή υποδηματοποιίας, ενώ τον Φεβρουάριο είχε εγκατασταθεί ο πρώτος συναγερμός διάρρηξης στην Βοστόνη. Για να νιώθουμε ασφαλείς στο σπίτι φορώντας τα παπούτσια μας.


Δεν λείπει η διατροφική σύνδεση του ζωδίου, έτσι κοντά στην σύνοδο Δία-Ουρανού βλέπουμε την εισήγηση του γάλακτος σε σκόνη. Ταυτόχρονα, ένας Γάλλος χημικός, ο Hippolyte Mège-Mouriès, μελετά και πειραματίζεται με το ψωμί, ώστε οι φουρνάρηδες ν’ αυξήσουν ως 14% την παραγωγή ψωμιού χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες δοσολογίες υλικών (κέρδος πάνω απ’ όλα σε συμφωνία με τον Δία), ενώ η πρόσκαιρη έλλειψη ζωικού βουτύρου στην Γαλλία, τον ωθεί να πειραματιστεί με την μαργαρίνη!

Σε μια ωραία απόδειξη πώς τ’ αποτελέσματα κάποιων καινοτόμων ιδεών, που ξεκίνησαν με μια σύνοδο πλανητών, έρχονται στις όψεις κλεισίματος, ο Μεζ-Μουριέ καταθέτει την πατέντα για την μαργαρίνη στις 15 Ιουλίου 1869 και κατά το καθοδικό εξάγωνο του συνοδικού κύκλου Δία – Ουρανού στον Ταύρο.

Πάραυτα, η μαργαρίνη μπήκε για τα καλά στην ζωή των ανθρώπων κατά την επόμενη σύνοδο Δία – Ουρανού το 1941, αφού ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος σήμαινε επίσης έλλειψη σε βασικά τρόφιμα. Στο πνεύμα του Ταύρου, της ύλης και των οικονομικών, προωθήθηκε τα μάλα στην συνέχεια ώστε να πλουτίσουν μεγάλοι οργανισμοί από αυτήν, λέγοντας ότι τα ζωικά λίπη κάνουν μεγάλο κακό στην υγεία. Όπως έλεγαν οι αρχαίοι σοφοί, «Μέτρον Άριστον» - φράση που ο Δίας συχνά αγνοεί.


Όπως ξέρετε, στο σήμερα υπάρχει ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη στην διατροφή, με την κάθετη καλλιέργεια, το σπρώξιμο προς κατανάλωση «εναλλακτικού» κρέατος (εργαστηρίου) και τα βρώσιμα έντομα. Η αφορμή είναι το επισιτιστικό πρόβλημα λόγω υπερπληθυσμού και η σύνοδος Δία-Ουρανού στον Ταύρο θα δημιουργήσει πολλές κι ενδιαφέρουσες ευρεσιτεχνίες σ’ αυτό τον τομέα. Όμως υπάρχει πάντα και μια σκοτεινή πλευρά σε αυτά (ορμονικές-ενδοκρινολογικές επιδράσεις), με την οποία δεν θ’ ασχοληθούμε εδώ.


Τέλος, ας θυμηθούμε ότι ο Δίας σχετίζεται με την δικαιοσύνη, την πολιτική και επηρεάζει τις διακρατικές σχέσεις. Οι Ευρωπαϊκές Δυνάμεις και η Δυναστεία Τσινγκ της Κίνας εκείνη την περίοδο βρίσκονται στον δεύτερο Πόλεμο του Οπίου (1856-1860). Στην ουσία πρόκειται για την εκμετάλλευση της Κίνας, με τα πολλά υλικά αγαθά που οι Ευρωπαίοι ήθελαν και απολάμβαναν («θέλω το τσάι μου σε πορσελάνη, παρακαλώ!»). Ας αρκεστούμε στο γεγονός πώς η Κίνα βρισκόταν σε πολύ ευάλωτη κατάσταση κι έχοντας δεχτεί μεγάλα πλήγματα από τους Βρετανούς αναγκάστηκε να συμφωνήσει στην υπογραφή της Συνθήκης της Tianjin.

Ο αυτοκράτορας της Κίνας έδωσε άδεια για διαπραγματεύσεις στις 29 Μαΐου 1858, 6 μέρες μετά την σύνοδο Δία-Ουρανού. Ως το τέλος Ιουνίου είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες μεταξύ Κίνας, Ρωσικής Αυτοκρατορίας, Γαλλίας, Αγγλίας και ΗΠΑ, με την συνθήκη να ανοίγει τον δρόμο στην μεγαλύτερη εξαγωγή προϊόντων από τα λιμάνια της Κίνας, περισσότερη Χριστιανική ιεραποστολική δράση στη Κίνα, και ουσιαστικά να νομιμοποιεί το εμπόριο του οπίου. Όχι πολύ δίκαιο πακέτο για όλες τις πλευρές, ε;

 

1941, 8 Μαΐου:  η σύνοδος Δία-Ουρανού στις 25ο38’ του Ταύρου

Όπως ένας σπόρος φυτεύεται και αναπτύσσεται στα σκοτεινά, έτσι οι σπόροι του Δία-Ουρανού και αρκετές απ’ τις ανακαλύψεις αργούν να γίνουν γνωστές δημοσίως, κι ας είναι πιο άμεση η διάδοση στις μέρες μας – όμως και η παραπληροφόρηση. Υπάρχει η θεωρία ότι όλες οι νέες τεχνολογίες που παρουσιάζονται ξαφνικά και υιοθετούμε στην καθημερινότητά μας, έχουν πρώτα φτιαχτεί και δοκιμαστεί για χρήση πολεμική. Στο σημείο που βρισκόμαστε τεχνολογικά, ποιος ξέρει τι καταστρώνεται σε εργαστήρια και στοές!

Αυτό μας πάει ευθύς αμέσως στην πιο σημαντική αναφορά της πρόσφατης συνόδου Δία – Ουρανού, αυτή που έγινε στις 8 Μαΐου 1941 εν καιρώ πολέμου. Να τονίσουμε ότι η σύνοδος είχε γίνει με την Αφροδίτη σε κυβέρνηση στον Ταύρο, συνυπήρχε όμως ο Κρόνος αντί του Πλούτωνα της συνόδου του 1858. Ο Κρόνος λειτούργησε στερητικά και περιοριστικά σε θέματα ασφάλειας, υλικής ικανοποίησης και διατροφής. Δίας-Ουρανός ήταν σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα στην Παρθένο, με το γήινο στοιχείο να δείχνει τις ανάγκες δομής και τάσεις μιλιταρισμού, ενώ ο Πλούτωνας βρισκόταν στον Λέοντα των βασιλιάδων και κατακτητών.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο απλανής αστέρας Caput Algol συμμετείχε στην σύνοδο. Ο Αλγκόλ (αστερισμός Περσέα) είναι φύσης Κρόνου-Άρη με αρνητική επιρροή, καταστροφικό πάθος και δύναμη. Είναι το κομμένο κεφάλι της Μέδουσας που ο Περσέας κρατάει στο χέρι του, της άλλοτε όμορφης γοργόνας που η Αθηνά τιμώρησε. Γεμάτη οργή και πόνο επέφερε τον θάνατο σε όποιον την αντίκρυζε. Κατά αυτή την σύνοδο Δία-Ουρανού βρισκόμαστε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.


Αστρολογικός χάρτης συνόδου Δία Ουρανού το 1941

Πάμε σε μια πολύ σημαντική μορφή της περιόδου αυτής, αλλά και της ιστορίας, κι ας απέκτησε την δόξα και τιμή που του αναλογεί μόλις πρόσφατα. Ο Alan Turing είναι ο πατέρας της σύγχρονης πληροφορικής, ο δημιουργός του πρώτου υπολογιστή και πιθανώς ο πρώτος εμπνευστής της Τεχνητής Νοημοσύνης. Μπορεί να μην γεννήθηκε με την σύνοδο Δία – Ουρανού στον γενέθλιο χάρτη του (όπως ο Μαξ Πλανκ), όμως το εξάγωνο των δυο πλανητών και η σύνοδος του Ουρανού με το Μεσουράνημα είναι αντιπροσωπευτική υπογραφή.

Η ζωή και το έργο του Τιούριγνκ έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, εμείς όμως ας σταθούμε σε ένα σημείο: η αποκρυπτογράφηση των μηχανών Enigma που οι Γερμανοί χρησιμοποιούσαν κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Επρόκειτο για συσκευές που επέτρεπαν την προστασία της εμπορικής, διπλωματικής και στρατιωτικής επικοινωνίας. Η αποκρυπτογράφηση των πολύ δύσκολων κωδικών από μέρους του Turing και της ομάδας του Μπλέτσεϊ Παρκ, στο Μπακιγχαμσάιρ της Αγγλίας, συνετέλεσε στην γρηγορότερη λήξη του πολέμου αφού πλέον μπορούσαν να παίρνουν πληροφορίες για τις κινήσεις των Γερμανών.

Μάλιστα οι υποκλοπές και το έργο του Τιούρινγκ βοήθησαν κατά την Μάχη της Κρήτης («επιχείρηση Ερμής» για τους Γερμανούς), ώστε ο κρητικός λαός και οι συμμαχικές δυνάμεις να είναι σε ετοιμότητα όταν στις 20 Μαϊου 1941 κι έπειτα από σφοδρούς βομβαρδισμούς, ο ουρανός του Μάλεμε στα Χανιά γέμισε με Γερμανούς αλεξιπτωτιστές που έριχναν σμήνη αεροσκαφών. Σκεφτείτε και πάλι πώς εκφράζονται τα αρχέτυπα: αλεξιπτωτιστές έφτασαν από τον αέρα, όμως υπήρξε γενναία αντίσταση και μάχη από τους Κρήτες.

 

Μια ενδιαφέρουσα συσχέτιση: Κωδικοποίηση - barcodes

Είναι συναρπαστικό πώς συμπίπτουν σημαντικές ιστορικές στιγμές με φάσεις πλανητικών κύκλων και επιρροές αργών πλανητών, όπως παρουσιάστηκε ως αυτό το σημείο. Η μελέτη και οι αναδρομές αυτές είναι χρήσιμες για να κατανοήσουμε την έκφραση των κοσμικών ενεργειών. Επέλεξα να κρατήσω για το κλείσιμο την πιο ενδιαφέρουσα συσχέτιση γεγονότων.

Στις 13 Μαρτίου το 1781 ο Sir William Herschel ανακαλύπτει τον Ουρανό με την χρήση τηλεσκοπίου.

Στην Ινδία το 1858 με την σύνοδο Δία-Ουρανού στον Ταύρο, ο Sir William James Herscel εισαγάγει την χρήση δακτυλικού αποτυπώματος στα συμβόλαια. Γι’ αρχή χρησιμοποιώντας ολάκερη την παλάμη. Δεν πρόκειται για τυχαία συνωνυμία: είναι εγγονός του ανθρώπου που ανακάλυψε τον Ουρανό.

Το Νοέμβριο του 1948 είχαμε την αντίθεση Δία-Ουρανού σε Τοξότη-Διδύμους, δηλαδή την κορύφωση στον συνοδικό κύκλο του 1941. Εκείνη την περίοδο ο Norman J Woodland έχει μια στιγμή Εύρηκα, καθώς αντιλαμβάνεται πώς θα φτιάξει το πρώτο barcode για την κωδικοποίηση προϊόντων. Θυμηθείτε, ο Ταύρος σχετίζεται με τα υλικά αγαθά και αυτή η κωδικοποίηση διευκολύνει την καταγραφή και το εμπόριο.

Στις 14 Μαΐου 1983 υπήρξε σύνοδος Δία-Ουρανού. Εκείνη την φορά στον Τοξότη. Τρεις μέρες αργότερα κατατέθηκε από τον Charles Walton η πρώτη πατέντα RFID, δηλαδή ταυτοποίησης μέσω ραδιοσυχνοτήτων.

Στο σήμερα οι ταυτοποιήσεις και τα barcode δίνουν και παίρνουν, με το κινητό και τα μέσα δικτύωσης να είναι ο υπ’ αριθμόν ένα ένοχος. Θ’ αφήσω τις συνωμοσιολογίες στην άκρη, αφού είναι ξεκάθαρο ότι οδεύουμε σε περαιτέρω συστήματα ταυτοποίησης, τ’ ασπαζόμαστε άλλωστε καθώς διευκολύνουν την καθημερινότητα. Έτσι συνεχίζεται με λάμψη και τιμή ο κύκλος αυτός. Μάλιστα, στο οικονομικό πνεύμα του Ταύρου, η αναμενόμενη εισαγωγή του ψηφιακού ευρώ εντός του έτους είναι μια καλή απόδειξη των παραπάνω (και του κοινωνικού ελέγχου).

 


21 Απριλίου 2024, σύνοδος Δία-Ουρανού στις 21ο49’ Ταύρου

Θεωρώ ότι οι ιστορικές αναδρομές βοηθάνε να καταλάβουμε την επίδραση των όψεων και την λειτουργία των αρχετύπων. Παρότι μιλάμε για τις σημαντικές πλανητικές ενέργειες Δία – Ουρανού και έναν συνοδικό κύκλο που μελετάται αυτούσιος, είναι καλό να ρίχνουμε μια ματιά στους χορηγούς αυτών των γεγονότων, όσο «μικροί» και γρήγοροι κι αν είναι. Έτσι κοιτάμε πάλι την Αφροδίτη κατά την στιγμή της συνόδου, κυβερνήτρια του Ταύρου.


Στις 21 Απριλίου 2024 η Αφροδίτη βρίσκεται στον Κριό, ζώδιο αδυναμίας της και μάλιστα στην μοίρα όπου έχει προηγηθεί η Ηλιακή Έκλειψη της 8ης Απριλίου. Ως χορηγός της συνόδου, η Αφροδίτη μεταβιβάζει την ενέργεια της έκλειψης στον Δία–Ουρανό. Η συνύπαρξή της με τον Χείρωνα επίσης μιλάει για πληγές στην ατομικότητα, στην έκφραση του Εγώ αλλά και στην συλλογική έκφραση.

Λόγω Κριού η Αφροδίτη στρέφει το βλέμμα μας στον Άρη που την κυβερνά από τους Ιχθύς και το μεσοδιάστημα Κρόνου – Ποσειδώνα (=έλλειψη ενέργειας και δημιουργικής δύναμης, αδιαφορία). Υπάρχει όμως μια αμοιβαία υποδοχή (οι Ιχθύς είναι το ζώδιο έξαρσης της Αφροδίτης) που βάζει συναισθηματική νότα, με καλλιτεχνία και ανιδιοτέλεια. Κι ας την εκφράζει η Αφροδίτη ως αμαζόνα απ’ τον Κριό. 

Το ενεργό τετράγωνο Ήλιου – Πλούτωνα κορυφώνεται λίγες ώρες μετά την σύνοδο και δείχνει καταστάσεις χειραγώγησης και επιβολής. Οι παραπάνω συνθήκες δείχνουν ότι δεν είναι όλα μέλι-γάλα με την σύνοδο Δία-Ουρανού. Θετικές και σημαντικές εξελίξεις θα υπάρξουν, όμως και κάποιες δυσκολίες στα θέματα που αφορούν τον Ταύρο. Την διατροφή, την γη και το στεγαστικό, την ασφάλεια και την ικανοποίηση που λαμβάνουμε στην καθημερινότητά μας.


Πίσω στην σύνοδο Δία – Ουρανού, η μοίρα 21η ως 22η είναι εντός ορίου Δία, έτσι και ο Δίας παίρνει δύναμη και μπορεί να εκφράσει τις επιταγές του.

Αστρολογικός χάρτης συνόδου Δία Ουρανού το 2024

Για την Ελλάδα είναι σημαντικό ότι η σύνοδος γίνεται με ωροσκόπο στις 00ο11’ του Κριού, εγκαθιδρύοντας την επιρροή της Εαρινής Ισημερίας (διαβάστε σχετικά εδώ: https://christosarchos.gr/eisodos-tou-iliou-ston-krio-earini-isimeria-elpides-oneira-kathreftes-omichli-kai-alla-tachydaktylourgika-trik/). Βλέπουμε ότι Δίας-Ουρανός βρίσκονται στον δεύτερο οίκο του χάρτη της όψης, έτσι θα δώσουν θετικό πρόσημο στα οικονομικά. Όμως, με κυβερνήτη του ωροσκόπου/χάρτη τον Άρη στον δωδέκατο οίκο και ανάμεσα από Κρόνο-Ποσειδώνα, αναμένεται να υπάρξει αρκετός περιορισμός και απάτη.

Μάλιστα οι Ιχθύες με τους τρεις πλανήτες είναι εμπεριεχόμενοι, δείχνοντας ότι υπάρχει αρκετό παρασκήνιο και κρυφές καταστάσεις. Αυτοί οι τρεις δυστυχώς δεν είναι οι τρεις μάγοι, όπως ο Δίας δεν είναι ο Αη Βασίλης που θα φέρει τα μεγάλα πλούτη. Έτσι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την υπεραισιοδοξία και να προσέχουμε μικρά γράμματα, για να μην βρεθούμε σε ψευδαισθήσεις.


Ας κοιτάξουμε λίγο και τον τέταρτο οίκο που σε αυτή την περίπτωση αφορά την γη, τα εδάφη και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του τόπου. Στην πρώτη μοίρα του Καρκίνου και σε ακριβές τετράγωνο με τον ωροσκόπο (ξανά: Εαρινή Ισημερία), τον κυβερνάει η Σελήνη που βρίσκεται σε αναιρετική μοίρα της Παρθένου, εμπεριεχόμενη στον 6ο οίκο. Έρχεται από μια αντίθεση με τον Ποσειδώνα και πάει γι’ αντίθεση με τον ωροσκόπο.

Η Σελήνη αυτή είναι πολύ ανήσυχη και δεν μοιάζει να προστατεύει καλά τα του οίκου της, έτοιμη να περάσει στον έβδομο οίκο «των άλλων». Συμπεραίνουμε ότι είναι πιθανή η εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών για να ικανοποιηθεί η άλλη πλευρά, σε διπλωματικό πνεύμα (έβδομος ΚΑΙ Ζυγός!).


Πέραν ότι η σύνοδος Δία-Ουρανού στον δεύτερο οίκο δείχνει μια οικονομική βελτίωση του τόπου, ένα ακόμα θετικό στοιχείο (για να μην ψυχοπλακωνόμαστε μόνο) είναι το τρίγωνο που ετοιμάζεται να κάνει η Σελήνη με τον Πλούτωνα στον ενδέκατο οίκο φανερώνοντας καλές σχέσεις με μεγαλύτερα σύνολα, σημαντικές κοινωνικές και ομαδικές εξελίξεις! Αλλά να… είναι που ο Ήλιος κάνει τετράγωνο με τον Πλούτωνα. Μεταμορφωτική δύναμη μεν, πιθανή επιβολή και χειραγώγηση δε.

Ο Ερμής επίσης βρίσκεται σε σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό, έτοιμος να μπει σε στάση προς ορθόδρομη πορεία, δείχνοντας ότι δίδεται η δυνατότητα σε κοινωνικές ομάδες (Βόρειος Δεσμός) να επικοινωνήσουν σημαντικά θέματα και ιδέες.

 


Επίλογος

Η σύνοδος Δία-Ουρανού έρχεται με σημαντικές ευκαιρίες, ανάπτυξη και πρόοδο, καινοτομίες, γιατί όχι και τύχη! Είναι η σύνοδος των αναπάντεχων γεγονότων, των μεγάλων αλλαγών και κάθε τέτοια αλλαγή φέρει θετικό και αρνητικό πρόσημο. Εμείς πρέπει να έχουμε κατά νου να είμαστε ανοιχτοί, χωρίς να πιέζουμε προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις και επιταγές δικές μας.

Σαν μια «θεία παρέμβαση», ας επιτρέψουμε (ειδικά όσες/οι επηρεάζεστε) να φέρει γεγονότα και δώρα που θα κάνουν την ζωή πιο ασφαλή, την καθημερινότητα ουσιαστική και ευχάριστη. Όπως λένε οι Rolling Stones, αλλά ο Ταύρος συχνά απαξιεί, «Δεν μπορείς πάντα να πάρεις αυτό που θες. Αν όμως προσπαθήσεις, θα δεις ότι παίρνεις αυτό που χρειάζεσαι». Ας φέρει ο Δίας-Ουρανός αυτό που χρειάζεται!

 

 

Βιβλιογραφία/Πηγές:

 

Το παρόν άρθρο μου είναι εδώ αναδημοσιευμένο. Η πρώτη δημοσίευση έγινε στο christosarchos.


Comments


bottom of page