top of page

25 Ιανουαρίου: Η επιρροή της Πανσελήνου στα 12 ζώδια ανά δεκαήμερο



Πώς επηρεάζονται τα 12 ζώδια και τα δεκαήμερά τους από την Πανσέληνο της 25ης Ιανουαρίου; Θα το ερευνήσουμε παρακάτω.


Για την ίδια την Πανσέληνο και την ενέργειά της, μπορείτε να διαβάσετε πρώτα εδώ!


Disclaimers:

  1. Λατρεύω τα disclaimers (δηλαδή να τονίζω εκ των προτέρων κάποια σημεία που μπορεί να φανούν περίεργα, δηλώνοντας αποποίηση ευθυνών ή δικαιολογώντας τα εν λόγω σημεία, καθώς ο ωροσκόπος Ζυγός το απολαμβάνει. Ευχαριστώ)

  2. Ο παρορμητισμός κάποιες φορές δείχνει και αυθορμητισμό. Τα παρακάτω γράφτηκαν με προσοχή κάπου στις 11 Γενάρη, όμως δεν θυμάμαι πόσες φορές περάστηκαν από το κόσκινο του οφθαλμού μου. Αν υπάρχει κάποιο ανορθόδοξο σημείο, ας είναι!! Καλή καρδιά!

  3. Η Αστρολογία είναι μια υπέροχη τέχνη. Δείχνει τις τάσεις που δημιουργούνται από την κίνηση στο ηλιακό μας σύστημα. Ο κάθε χάρτης όμως είναι διαφορετικός και έχει τις ιδιαιτερότητές του. Έτσι, στις προβλέψεις που ακολουθούν και σε κάθε πρόβλεψη που ακούτε, ενημερώνεστε για την τάση. Όχι για το σύνολο του χάρτη σας, μαθηματικά μελετημένο βάσει του πώς επηρεάζεστε και λειτουργείτε εσείς προσωπικά.

  4. Δεν έχω άλλο disclaimer. Παρακαλώ!



Εφόσον γνωρίζετε ώρα γέννησης, διαβάζετε το ζώδιο και δεκαήμερο του ωροσκόπου σας - όχι του "ζωδίου", δηλαδή του Ήλιου σας.

  • Αν γεννηθήκατε μέρα, ρίξτε μια ματιά και στο ζώδιου του Ήλιου.

  • Αν γεννηθήκατε νύχτα, κοιτάξτε την Σελήνη!

Εδώ μπορείτε να δείτε σε ποιο δεκαήμερο ανήκει ο ωροσκόπος, η Σελήνη ή ο Ήλιος σας. https://christosarchos.gr/astrologikos-chartis/

  • Από 0-9,59 είναι το πρώτο δεκαήμερο

  • Από 10-10,59 το δεύτερο

  • Από 20-29,59 το τρίτο δεκαήμερο



Τα 12 ζώδια ανά δεκαήμερο! - ΕΜΜΟΝΕΣ και υπερβολές


Κριός

Για αρκετούς Κριούς η δημιουργικότητα και ο ενθουσιασμός ανεβαίνουν για τις επόμενες δυο εβδομάδες, με επιρροή σε ερωτικά, σχέσεις και φιλίες. Είναι πιθανό να προκύψει κι ένα ξεκαθάρισμα με κάποιους φίλους. Νιώθετε πάντως αυτοπεποίθηση και σιγουριά, αλλά και μια γείωση που επιτρέπει να συντονιστείτε καλύτερα, χάριν στο κυβερνήτη σας, τον Άρη στον Αιγόκερω και την παρουσία της Αφροδίτης στον 10ο σας οίκο.


Κριοί Α δεκαημέρου, επηρεάζεστε άμεσα και ευνοϊκά (με εξάγωνο) από την Πανσέληνο, με έμπνευση, ίσως και ανθρώπους που θα σας βοηθήσουν σε επαγγελματικά εγχειρήματα που ξεκινήσατε πρόσφατα. Η υλοποίηση ιδεών και ονείρων γίνεται εφικτή, αλλά προσέξτε τι χρήματα θα διαθέσετε σε αυτές τις ιδέες και γενικώς τα έξοδά σας για τις επόμενες μέρες. Άλλωστε Δίας – Αφροδίτη – Κρόνος που κινούν την Πανσέληνο, θ’ ανταμείψουν τον έλεγχο των παρορμήσεων με βελτίωση σε οικονομικά, κοινωνικά και επαγγελματικά ζητήματα.

Αν υπάρχουν οικογενειακά και κληρονομικά που σας απασχολούν μπορούν να βρεθούν όμορφες λύσεις, αλλά με ρέγουλο σε εντάσεις και υπερηφάνεια..

 

Κριοί Β δεκαημέρου, έχετε παρόμοια, θετική επιρροή σε ό,τι αφορά ερωτικά και κοινωνικές καταστάσεις, όμως πρέπει να προσέξετε λίγο παραπάνω τα νεύρα και τα λόγια σας. Το τετράγωνο Χείρωνα – Άρη-Ερμή σας επηρεάζει και η όποια ορμητική σας διάθεση προς τους άλλους θα καταλήξει να πληγώσει εσάς τους ίδιους. Αντί αυτού, σκεφτείτε στρατηγικά και ψύχραιμα πριν δράσετε, ώστε να μπορέσετε ν’ αντιμετωπίσετε δυσκολίες σε επαγγελματικά και προσωπικά ζητήματα. Έτσι θα νιώσετε σίγουροι και ασφαλείς με τον εαυτό σας.

Αυτή η ψυχραιμία θ’ ανταμειφθεί αργότερα με έμπνευση, βελτίωση των οικονομικών και μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση! (Άρης τρίγωνο Ουρανός σύντομα)

 

Κριοί Γ δεκαημέρου, εσείς επηρεάζεστε άμεσα από τη Νέα Σελήνη που έγινε την Πέμπτη. Οπότε, η Πανσέληνος της 25ης ίσως φέρει κάποια πρώτα αποτελέσματα και δείγματα σε όσα ενεργοποιύνται τώρα, ειδικά αν τώρα έχετε έμπνευση για μια νέα αρχή σε κοινωνικά ζητήματα ή για κάποιο επαγγελματικό εγχείρημα. Την όποια τέτοια παρατήρηση κάντε την αντικειμενικά και δίκαια, χωρίς ίχνη έπαρσης που μπορεί να επιφέρει Δίας και Πλούτωνας.

Προσέξτε επίσης εντάσεις στο οικογενειακό σας περιβάλλον, σκηνικά υπερβολικής υπερηφάνειας και επιβολής.

 

 

Ταύρος

Η επιρροή της Πανσελήνου αφορά τα επαγγελματικά και οικογενειακά των Ταύρων, ειδικά με αδέρφια. Λόγω της «έκλειψης» Σελήνης – Πλούτωνα, ενεργοποιούνται πολύ οι σχέσεις και συνεργασίες σας. Συνιστώ για όλους τους Ταύρους να είναι προσεκτικοί σε οδήγηση και μετακινήσεις κατά το τέλος του μήνα και αρχές Φλεβάρη. Παρόλο που είναι ήρεμο το ζώδιο, θα υπάρχει πιθανώς μια ευερεθιστικότητα.

 

Ταύρος Α δεκαημέρου είστε στο προσκήνιο. Αρχικά θυμηθείτε όσα σας απασχόλησαν τέλος Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη. Η Πανσέληνος τέλος Γενάρη βρίσκεται σε τετράγωνο με την Σεληνιακή έκλειψη της 28ης Οκτώβρη που σίγουρα έφερε σημαντικά ζητήματα στην επιφάνεια, όσον αφορά το πώς λειτουργείτε μέσα στις σχέσεις σας, τι ζητάτε από αυτές και τι προτίθεστε να δώσετε.

Παρόλο που οι Πανσέληνοι σχετίζονται με κλεισίματα, αυτή που έρχεται ίσως δώσει μια άλλη χροιά για εσάς, ακόμα και με μια συγκατοίκηση ή γάμο. Όμως, θα  μπορούσε να σημαίνει και το τέλος μιας σχέσης που ξεκίνησε τότε και τώρα κρίνετε ως μάταια.

Οικογενειακά θέματα πολύ πιθανό σας απασχολήσουν, όπου χρειάζεται προσοχή σε περηφάνεια και υπερβολές. Άλλωστε, δεν σταματάει η εύνοια που έχετε από τον Διά αυτό τον καιρό σε κληρονομικά και οικονομικά τρίτων, ενώ Αφροδίτη και Κρόνος βοηθάνε επίσης για δικαστικές εκκρεμότητες.  

Ένα τελευταίο σημείο: η ένταση στην έκφραση και τις αντιδράσεις μας ηρεμεί αν έχουμε αυτοεκτίμηση, εκτός της αυτοπεποίθησης που σας δίνει τώρα ο Δίας. Αυτές τις μέρες ευνοείστε να βελτιώσετε την ψυχολογία σας μέσα από την φιλοσοφία και την γνώση.

 

Ταύρος Β δεκαημέρου, η Πανσέληνος δεν σας επηρεάζει τόσο έντονα. Κυρίως φωτίζει θέματα σπουδών και δικαστικά. Δεν αποκλείεται πάντως να σας φέρει ένα μακρινό ταξίδι ή γενικώς να κινητοποιήσει καταστάσεις που αφορούν το εξωτερικό. Καθώς επηρεάζει τον 4ο οίκο με την οικογένεια και το σπίτι σας, υπάρχει εκεί μια κάποια συσχέτιση.

Ταυτόχρονα ένα ρεύμα αλλαγής και μεταμόρφωσης μοιάζει να φυσάει το κεφάλι σας, με την επιθυμία εξέτασης και κριτικής κάποιων φιλοσοφιών ζωής που έχετε ή δεν έχετε. Φιλοσοφίες που θα μεταμορφώσουν εσάς, τις σχέσεις και το νόημά τους.

Επωφεληθείτε της ενέργειας που σας δίνει ο Άρης από τον Αιγόκερω, πρακτικός και γειωμένος σαν εσάς. Με την σύνοδό του με τον Ερμή, και το τρίγωνο που σύντομα κάνουν με τον Ουρανό, ίσως επιτρέψουν πλάνα και δράσεις για βελτίωση των οικονομικών σας.

 

Ταύρος Γ δεκαημέρου, νομίζω δεν έχω πολλά να σας πω! Ε, καλό δεν είναι αυτό; Αρκετά είχατε τον Νοέμβριο, με Άρη και Νέα Σελήνη τότε στον Σκορπιό, απέναντι από τον Ουρανό. Μέχρι να φτάσει η Νέα Σελήνη στις 10 Φεβρουαρίου στην 21η του Υδροχόου, αρκεστείτε να βάλετε σε μια τάξη τις σκέψεις μέσα στο μυαλό σας, να συγκεντρωθείτε και να κάνετε ένα πρόγραμμα. Προσέξτε οικονομικά και κληρονομικά, και αποφύγετε παρορμητικές αγορές. Επίσης, ειδικά το 3ο δεκαήμερο χρειάζεται προσοχή σε κουβέντες με αδέρφια και συγγενείς.

Να είστε ψύχραιμοι με τις επικοινωνίες σας – δηλαδή ούτε θερμά φανατισμένοι, ούτε όμως ψυχροί και ακατάδεκτοι.

 

 

Δίδυμοι

Οι Δίδυμοι υποδέχονται την Πανσέληνο στους οίκους 3-9, η καθημερινότητα και οι επικοινωνίες τους ανεβαίνουν στα ύψη, ενώ η νόηση πλουτίζει με Πλουτώνιο φως! Σιγά-σιγά δηλαδή, γιατί ο Πλούτωνας που θα έχει μόλις μπει στον Υδροχόο, είναι αρκετά αργός και θα πιάσει πρώτα του Α δεκαημέρου.

 

Έτσι, οι του Α Δίδυμοι, νιώθετε κλασικά ότι θέλετε να κάνετε το ένα και τ’ άλλο, όλα και τα πάντα μαζί. Όμως καλό είναι να το αποφύγετε, μιας και ο Ερμής ως κυβερνήτης σας, βρίσκεται σε σύνοδο με τον Άρη στον Αιγόκερω και ζητάει ψύχραιμη και στρατηγική διαχείριση των καταστάσεων. Αντί να σπαταλήσετε νοητική ενέργεια σε υπερβολές και ψυχαναγκασμούς, γειωθείτε και προγραμματιστείτε, ειδικά αν πρόσφατα ανοίχτηκαν οικονομικά και κληρονομικά θέματα.

Άλλωστε, με τον Δία στον 12ο σας οίκο πάνω στη φούρια σας μπορεί να εμφανιστούν άτομα που θα σας μαγέψουν, αλλά και θα σας αποσυντονίσουν περαιτέρω.

Συνιστώ επίσης ν’ αφιερώσετε λίγο χρόνο για ν’ αφουγκραστείτε τα συναισθήματα και τις ολοδικές σας σκέψεις, καθώς Αφροδίτη – Δίας και Κρόνος ευνοούν να κάνετε μια μικρό ξεκαθάρισμα μέσα σας, προάγοντας εν τέλει πιο υγιείς κοινωνικές, επαγγελματικές, αλλά και ερωτικές σχέσεις.

 

Οι Δίδυμοι του Β δεκαημέρου προσέξτε τα οικονομικά σας αφού υπάρχει προδιάθεση για σπατάλες. Η έντονη επιθυμία σας για ψυχαγωγία, εξόδους και αγορές, έρχεται μέσα από την ανάγκη σας να νιώσετε καλύτερα και να επιβραβεύσετε τον εαυτό σας, αλλά αυτή η Πανσέληνος βρίθει υπερβολής και δεν εγγυάται την υγεία του πορτοφολιού σας στα τέλη του μήνα.

Παράλληλα πρέπει να προσέξετε την ψυχολογία και το νευρικό σας σύστημα προς τα τέλη του μήνα, αφού ο Ερμής θα πλησιάζει τον Άρη και θα υπάρξει αρκετός εκνευρισμός. Αυτό μπορεί να προέλθει από καταστάσεις στο σπίτι και την οικογένειά σας, ή και να ξεσπάσετε εν τέλει εκεί.

 

Οι του Γ δεκαημέρου Δίδυμοι, και ειδικά στις μοίρες 20-22, επηρεάζεστε με 8η αρμονική από την Πανσέληνο σε Λέοντα – Υδροχόο, κάτι που σας δημιουργεί μεγάλη νευρικότητα, όμως και αίσθηση ανασφάλειας. Ίσως τα οικονομικά σας προβληματίζουν πολύ αυτό τον καιρό, αλλά και αυτά του/της συντρόφου σας πιθανώς περνάνε κρίση. Μπορεί μάλιστα το έτερον ήμισυ να σκέφτεται να κάνει κάποια επένδυση. Δεν σημαίνει ότι αυτή η επένδυση δεν θα πετύχει, απλώς θα υπάρξει ένα στρίμωγμα αρχικά.

Στην πιο εσωτερική μορφή, ίσως κληθείτε να δουλέψετε με την δική σας αυτοεκτίμηση μόλις φτάσει η Πανσέληνος, με εμμονές και κακές συνήθειες που δυσκολεύουν την καθημερινότητά σας. Μια τέτοια εσωτερική εργασία θα σας φέρει κοντά σε νέα φιλοσοφική θεώρηση καθώς έρθει η Νέα Σελήνη του Φλεβάρη.

 

Καρκίνος

Στον άξονα 2 – 8 η Πανσέληνος του Γενάρη για τους Καρκίνους και οι διακυμάνσεις της κυβερνίτιδάς τους τραντάζουν τα οικονομικά και την αυτοεκτίμηση. Οι Καρκίνοι γενικώς πρέπει να θυμούνται κατά τις μέρες της Πανσελήνου να νιώθουν υγιής περηφάνεια και ευγνωμοσύνη για αυτό που είναι και για όσα καταφέρνουν.

 

Οι του Α δεκαημέρου έχετε διάθεση να ξοδέψετε, με σκοπό ν’ ανεβάσετε την αυτοπεποίθηση με πράγματα που σας αρέσουν, ακόμα και να κάνετε δώρα στο άλλο σας μισό, όμως δεν φαίνεται πολύ εύκολο αυτό την περίοδο της Πανσελήνου. Άλλωστε, ο Ήλιος από τον Υδροχόο δεν έχει να τροφοδοτήσει την Σελήνη στο Λέοντα, και να της προσφέρει δώρα. Ήλιος και Σελήνη όμως έχουν αρπάξει από τον Πλούτωνα το χρίσμα. Η Πλουτώνια επιρροή λέει ότι καλύτερο είναι να συγκεντρωθείτε στον εαυτό σας και την αξία σας. Να νιώσετε ευγνωμοσύνη και περηφάνεια για όσα

Νιώθετε ένταση και συναισθηματικές διακυμάνσεις λοιπόν στα τέλη του μήνα, και μέρος αυτών μπορεί να προέρχεται και από σχέσεις και συνεργασίες σας, όπου ίσως δεχτείτε σκληρή κριτική. Παρόλ’ αυτά, τις ίδιες μέρες Αφροδίτη – Κρόνος και Δίας θα βρίσκονται σε ευνοϊκές για εσάς όψεις, έτσι και θα βρεθούν άνθρωποι που θα σας δώσουν την υποστήριξη και κατανόηση που χρειάζεστε.

 

Οι του Β δεκαημέρου φαίνεται να επηρεάζονται σε εντελώς προσωπικό επίπεδο. Κι εσείς ίσως ακούσετε λόγια που πληγώνουν ή νιώσετε ότι είστε υπό έλεγχο και χειραγώγηση από κάποιους κοντινούς ανθρώπους και συνεργάτες. Διαχειριστείτε τέτοιες καταστάσεις όσο πιο ψύχραιμα μπορείτε, χωρίς έντονους συναισθηματισμούς και υπερβολές – αποφύγετε δηλαδή την επιρροή του Δία. Μόλις περάσουν λίγες μέρες, και η τρικυμία μετά την Πανσέληνο, θα περάσει κι η Αφροδίτη στο δικό σας δεκαήμερο. Από τον Αιγόκερω θα κάνει τις εντάσεις στις σχέσεις να μαλακώσουν και να σκεφτείτε κι εσείς καθαρά και ώριμα. Οπωσδήποτε προσοχή στα οικονομικά!

 

Οι του Γ δεκαημέρου Καρκίνοι επίσης πιθανώς νιώσουν αρκετά παρεξηγημένοι τις μέρες της Πανσελήνου. Με τη Νέα Σελήνη της 11ης Ιανουαρίου στην 21η μοίρα του Αιγόκερω οι σχέσεις σας ξεκινάνε να φωτίζονται, με μια νέα σχέση ή συνεργασία να ξεκινά. Όταν φτάσει η Πανσέληνος θα κρίνετε τι σημαίνει τελικά για εσάς αυτή ή η οποιαδήποτε σχέση, με ωριμότητα και περηφάνεια, χωρίς υπερβολές.

 

 

Λέων

Η Πανσέληνος αυτή σε πρώτο πλάνο για τους Λέοντες! Η Σελήνη θέλει να σας γεμίσει με λάμψη, να γίνετε παρέα αποδέκτες θαυμασμού και εκτίμησης, όμως η Πλουτώνια φούρια, αλλά και η θέση του κυβερνήτη Ήλιου στο ζώδιο της αδυναμίας του, στον Υδροχόο – ε δεν λες απαραίτητα ότι αυτή η Σελήνη θα εμφανιστεί μέσα στην Λεοντίσια μεγαλοπρέπεια!

 

Για τους Λέοντες του Α δεκαημέρου, η Πανσέληνος επιτρέπει να δείτε τις σχέσεις σας στην αυθεντική και ειλικρινή μορφή τους. Είναι σημαντικό να μην μεγαλοποιήσετε χαρακτηριστικά και προτερήματα που δεν υπάρχουν, μόνο και μόνο επειδή η απέναντι πλευρά σας ανεβάζει με όμορφα λόγια, ή επειδή ο κόλακας Δίας κάνει τετράγωνο με την Πανσέληνο! Όπως η Σελήνη κοιτάει τον Ήλιο, έτσι κι εσείς δείτε τους ανθρώπους που σας περιβάλλουν γι’ αυτό ακριβώς που είναι – όχι μόνο γι’ αυτό που σας δίνουν. (άουτς)

Ανατρέξτε επίσης σε όσα νιώθατε και όσα συνέβησαν κατά τα τέλη Οκτώβρη με μέσα Νοέμβρη του 2023, καθώς η Πανσέληνος αυτή συμβαίνει σε ιδιομοιρία με την τότε Σεληνιακή Έκλειψη. Όμως, θυμηθείτε επίσης τι σας απασχόλησε το καλοκαίρι του 2022, αφού η Πανσέληνος αποτελεί μέρος ενός κύκλου που ξεκίνησε τότε με τη Νέα Σελήνη στον Λέοντα. Αν από τότε υπάρχουν καταστάσεις και σχέσεις που δημιουργούν προβλήματα, εμπόδια, στασιμότητα και δεν υπάρχει εξέλιξη, τότε αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να τις κλείσετε. Τους περιέλαβα με το παραπάνω τους Λέοντες Α, ούτε όμως και τελείωσα!

Η Πανσέληνος αυτή σημαίνει κάτι ακόμα σημαντικότερο. Όχι μόνο να δείτε με ειλικρίνεια τις σχέσεις σας, και να διαχωρίσετε την ήρα από το στάρι. Βοηθάει να υπάρξει αληθινή ουσία, να μην είναι της επιφάνειας ή ένα δεκανίκι για τυχόν ανασφάλειες. Άλλωστε, ο χορηγός εδώ είναι ο Κρόνος και βρίσκεται στον 8ο οίκο που σχετίζεται με θέματα εκτίμησης. Αυτά Λέοντες, του Α δεκαημέρου ιδίως!

 

Για αυτούς του Β δεκαημέρου ισχύουν αρκετά από τα παραπάνω, όμως σε πιο ήπιο βαθμό. Εσάς η Πανσέληνος επηρεάζει αρκετά σε ζητήματα εργασίας και καθημερινότητας, με παρεξηγήσεις και εκρήξεις έπαρσης στον εργασιακό σας χώρο – έχετε κατά νου ότι ίσως είστε εσείς που έχετε τόνους ψηλότερα απ’ όσο χρειάζεται.

Επειδή ταυτόχρονα έχετε γεμάτο τον 6ο σας οίκο, με την Αφροδίτη αλλά και τη σύνοδο Άρη – Ερμή στον Αιγόκερω, είναι σημαντικό να προσέξετε την σωματική και νευρική σας κατάσταση. Μήπως χρειάζεται να προγραμματίσετε καλύτερα τις καθημερινές σας δραστηριότητες, όμως και τις συνήθειές σας; Φροντίστε τον εαυτό σας κι αποφύγετε να μεταφέρετε εντάσεις από το σπίτι στην εργασία και αντίστροφα.

 

Το Γ δεκαημέρο, όπως και τα υπόλοιπα σταθερά των 3ων, είναι πιο ήρεμο. Ισχύουν και για εσάς τα παραπάνω, όμως ηπιότερα και σύντομα θα έχετε την δυνατότητα για μια νέα αρχή σε σχέσεις και συνεργασίες, με τη Νέα Σελήνη του Φλεβάρη. Όμως λιοντάρια, επειδή εκείνη η Νέα Σελήνη θα είναι σε τετράγωνο με τον Ουρανό από τον Ταύρο, επηρεάζοντας τα επαγγελματικά σας, ίσως θέλετε από τώρα να ξεκινήσετε προεργασίες. Παρατηρείστε συνεργασίες, τον τρόπο που λειτουργείτε και πώς φαντάζεστε κοινωνική θέση και καριέρα, για να κάνετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις όταν έρθει η στιγμή. Μην βρεθείτε προ εκπλήξεως!

 

 

Παρθένος

Οι Παρθένοι έχουν αρκετή εύνοια αυτές τις μέρες. Αυτοί του 3ου δεκαημέρου όχι τόσο έντονα, όμως μπορούν να προγραμματιστούν όπως εκείνοι κρίνουν, ώστε σ’ ένα μήνα που θα περάσει ο Ήλιος στους Ιχθύες και τον 7ο τους οίκο, να είναι διαβασμένοι και πανέτοιμοι –το έχουν στο αίμα τους άλλωστε. Η παρουσία του κυβερνήτη Ερμή στον Αιγόκερω, σε σύνοδο με τον Άρη, βοηθά την μεταβλητή φύση της Παρθένου να κοιτάξει το Εγώ της και να οργανωθεί για τον εαυτό της. Με την Αφροδίτη επίσης στον Αιγόκερω και στον 5ο οίκο τους, έχουν μια ιδιαίτερη διάθεση για φλερτ, ερωτισμό και μεγάλη δημιουργικότητα.

 

Πώς επηρεάζονται λοιπόν οι του Α δεκαημέρου Παρθένοι από την Πανσέληνο; Είναι μια καλή στιγμή για στοπ σε κακές συνήθειες, αλλά και ψυχαναγκασμούς. Καθώς ο Πλούτωνας μπαίνει στον 6ο σας οίκο, ήρθε η ώρα να φροντίσετε σωστά την φυσική σας κατάσταση, ν’ αποχαιρετίσετε πρακτικές που δεν σας ωφελούν. Παρόλο που οι Παρθένοι (εννοώ τους ωροσκόπους, όχι απαραίτητα Ήλιους στην Παρθένο) φημίζονται για την σχολαστικότητα τους σε θέματα διατροφής και άσκησης, μπορεί αυτές οι εμμονές σας τελικά ν’ αποδειχθούν λιγότερο καλές για την υγεία σας!

Προσέξτε εντάσεις στον εργασιακό σας χώρο, όπου πιθανώς αποκαλυφθούν εχθρικά άτομα.

 

Η επιρροή της Πανσελήνου πιάνει λίγο και τα ερωτικά του Β δεκαημέρου, και με τόση κίνηση στον 5ο σας οίκο νομίζω είστε υποψήφιοι για παθιασμένες στιγμές με το ταίρι σας! Παράλληλα έχετε μεγάλη έμπνευση και διάθεση για δημιουργικές απασχολήσεις.

Όμως επειδή το τετράγωνο Άρη-Ερμή με τον Χείρωνα συμβαίνει μαζί με την Πανσέληνο, θα σας συμβουλεύσω να κοιτάξετε μέσα στη ψυχή σας. Δίνετε στον εαυτό σας την αγάπη που αξίζετε; Την δέχεστε από τις σχέσεις σας; Ακόμα σημαντικότερη όμως είναι η εκτίμηση, η ικανοποίηση και η αγάπη που λαμβάνετε από το ταίρι σας. Διανύουμε περίεργες εποχές όσον αφορά τις σχέσεις και συχνά, όταν δεν αγαπάμε Εαυτόν όπως πρέπει, καταλήγουμε να επιλέξουμε ανθρώπους που θα επιβεβαιώσουν αυτό το μοτίβο, λειτουργώντας κακοποιητικά. Άρης και Χείρωνας, μαζί με τον κυβερνήτη σας Ερμή, δείχνουν ότι το πιο σημαντικό κλείσιμο με αυτή την Πανσέληνο, είναι η βοήθειά σας προς το τραύμα του παιδιού μέσα σας.

 

Οι του Γ δεκαημέρου, και συγκεκριμένα του 5ου πενθημέρου στις μοίρες 20-22, επηρεάζεστε με 8η αρμονική από την Πανσέληνο. Είμαι σίγουρη ότι ακούσατε των δυο προηγούμενων δεκαημέρων, για να θυμάστε μετά με λεπτομέρεια τι ειπώθηκε και να συγκρίνετε. Ε, αυτά ισχύουν και για εσάς λοιπόν! Εντάσεις στον εργασιακό χώρο, και ανάγκη για ξεκούραση!

Κι εσείς έχετε μπροστά σας δυο αρκετά δημιουργικές εβδομάδες όμως, οπότε είναι σημαντικό να φροντίσετε την φυσική σας κατάσταση για ν’ αποδώσετε και με το παραπάνω σε ό,τι επιθυμεί η ψυχή σας!

 

Ζυγός

Η Πανσέληνος σε Λέοντα – Υδροχόο στροβιλίζει την δημιουργικότητα και τον ερωτισμό των Ζυγών! Ο Πλούτωνας περνά στον 5ο οίκο σας, φέρνοντας ροή μεγάλων εμπνεύσεων και.. αποκαλυπτικών συναισθημάτων!

 

Οι του Α δεκαημέρου Ζυγοί μπορείτε να βγάλετε τα εσώψυχά σας σε όποιο καλλιτεχνικό μέσο και χόμπι ποθείτε! Ούτως ή άλλως με απαλότητα και χάρη βγαίνουν συνήθως, καλό θα κάνει η Πλουτώνια χροιά που έχουν με την Πανσέληνο. Όσοι ασχολείστε με καλλιτεχνικά σε επαγγελματικό επίπεδο, λαμβάνετε αναγνώριση από τους άλλους, αλλά και βάζετε χρήματα στην τσέπη σας.

Η ίδια ενέργεια δε, ειδικά με το τετράγωνο του Δία από τον Ταύρο και τον 8ο σας οίκο, πιάνει και τα ερωτικά σας, κι έτσι νιώθετε αναζωογονημένες/οι και με αυτοπεποίθηση. Το μόνο σημείο που πρέπει να προσέξετε είναι… το τρέχον τετράγωνο Χείρωνα – Ερμή και Άρη, καθώς ο Άρης κυβερνά τον 7ο σας οίκο. Αυτό επειδή πιθανά τραύματα στο θέμα των σχέσεων καλούνται ν’ αντιμετωπιστούν, οπότε είναι σοφό οι ερωτικές επιλογές να μην σας πονάνε.

Θετικό πρόσημο στα επαγγελματικά δίνουν επίσης Αφροδίτη και Κρόνος σε συνδυασμό με τον Δία.

 

Το τραύμα στις σχέσεις και στο πώς εκφράζεστε μέσα σε αυτές είναι ακόμα πιο έντονο για εσάς του Β δεκαημέρου. Η Πανσέληνος ίσως ρίξει φως σε καταστάσεις προερχόμενες από το σπίτι και την οικογένεια, είτε σχετίζονται με δύσκολα μοτίβα στις σχέσεις ή όχι. Πάντως, το φως θα πέσει στο πώς δίνετε και παίρνετε αγάπη. Προσέξτε τις εντάσεις λοιπόν στις συναναστροφές σας αυτές τις μέρες, μιας και υπάρχει μια τάση να γίνετε drama queens και kings.

Την ίδια ώρα πάντως Αφροδίτη – Κρόνος και Δίας φέρνουν εύνοια σε εργασία και επικοινωνίες, με την ροή αυτή να προσφέρει ηρεμία και γείωση.

 

Οι Ζυγοί του Γ δεκαημέρου έχετε δεχτεί την επιρροή της Νέας Σελήνης στις 11 Γενάρη, για μια νέα αρχή. Ειδικά τώρα που άφησε τον τρίτο δεκανό του Αιγόκερω ο Πλούτωνας, έτσι παίρνετε κι εσείς μια ανάσα και προχωράτε μπροστά. Μια νέα αρχή που αφορά θέματα σπιτιού, ίσως και με μια μετακόμιση, αλλά και τα επαγγελματικά σας. Αυτό που χρειάζεστε είναι προσήλωση στον προσωπικό σας στόχο και να μείνετε ανεπηρέαστοι από πικρά σχόλια που πιθανώς δέχεστε. Έτσι, με την Πανσέληνο στις 25 του μήνα, μπορείτε να κάνετε μια κριτική στο πώς έχουν κυλήσει τα πράγματα αυτό τον μήνα και κατά πόσο είστε ευχαριστημένοι. Με ψυχραιμία και χωρίς αυστηρότητα.

 

Σκορπιός

Για τους Σκορπιούς ενεργοποιείται ο άξονας 4 – 10, η αναγνώριση που λαμβάνετε σε κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο, όμως και μέσα στην οικογένειά σας. Με τον Άρη-Ερμή στον 3ο σας οίκο έχετε μάλλον αρκετή ενέργεια, εστιασμένη και καθαρή. Όμως προσηλωμένοι καθώς θα είστε σε συγκεκριμένα θέματα, προσέχετε λίγο την οδήγηση και τα λόγια σας!

 

Οι του Α δεκαημέρου μπορεί να βιώσετε κάποιες εντάσεις στο σπίτι και με τους κοντινούς σας ανθρώπους, με γεγονότα που περιέχουν υπέρμετρη υπερηφάνεια και φανατισμό. Παράλληλα δίδεται το έδαφος για ειλικρίνεια και αυθεντικότητα στις σχέσεις με τους άλλους κι αυτό είναι πολύ θετικό για τις υγιείς σχέσεις και συνεργασίες σας, οπότε μην συμβάλλετε σε εντάσεις κρατώντας ψυχρή και πικρή στάση. Είναι πολύ σημαντικό ν’ ανατρέξετε σε καταστάσεις και συναισθήματα που είχατε τέλος Οκτώβρη, αρχές Νοέμβρη με την τότε Σεληνιακή Έκλειψη σε Ταύρο – Σκορπιό, όπως και κατά το καλοκαίρι του 2022.

Ίσως ήρθε η στιγμή του απολογισμού για θέματα που σας απασχόλησαν τότε σε κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο.

 

Το Β δεκαήμερο του Σκορπιού φαίνεται να διανύει εποικοδομητικές μέρες! Ναι μεν υπάρχει ένα ξεκαθάρισμα σε επαγγελματικά και κοινωνικά ζητήματα, ίσως και στο πώς φιλοσοφείτε την ζωή, αλλά ο Άρης στον Αιγόκερω και σε σύνοδο με τον Ερμή ευνοούν την επικοινωνία και τις μετακινήσεις σας για να κάνετε τις όποιες αλλαγές χρειάζεστε. Λίγη προσοχή σε υπερκόπωση και μην αναλάβετε περισσότερα απ’ όσα αντέχετε να κάνετε!

 

Για το Γ δεκαήμερο παρόμοια η επιρροή, αλλά πρέπει να προσέξει την έπαρση και το δράμα στις συναναστροφές με άλλους, ειδικά όσον αφορά εργασιακά και γραφειοκρατικά ζητήματα. Ο Ερμής-Άρης στον Αιγόκερω θα σας βοηθήσουν κα κρατήσετε υπό έλεγχο τάσεις για ξόδεμα χρημάτων, που προκαλεί ο Δίας, κι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εν όψει της Νέας Σελήνης του Φλεβάρη όπου πιθανώς σας απασχολήσουν θέματα σπιτιού, ακόμα και μια μετακόμιση.

 

 

Τοξότης

Το φως της Πανσελήνου διαχέεται στην καθημερινότητα των Τοξοτών, οι επικοινωνίες γίνονται ακόμα πιο ενθουσιώδεις – και φανατικές. Γι’ αυτό μετριάστε το πάθος στις συζητήσεις σας, ειδικά αν αυτές γίνονται με αδέρφια και συνεργάτες. Αν και ο Ερμής στον Αιγόκερω κανονικά θα βοηθούσε σε αυτό, η επικείμενη σύνοδός του με τον Άρη προσθέτει ένταση. Και τα τρία δεκαήμερα πρέπει να προσέξουν υπερβολές στην διαχείριση των οικονομικών!

 

Ο Τοξότης του Α δεκαημέρου σκέφτεται ταξίδια και ίσως κάποια προκύψουν μάλιστα, για εργασιακούς λόγους. Έχετε διάθεση για εμβάθυνση και φιλοσοφία, ακούτε και μαθαίνετε πολλά αυτές τις μέρες, έτσι πιθανώς αναθεωρήσετε για κάποιες από τις ιδέες σας. Ιδιαίτερη προσοχή στο πώς επικοινωνείτε με τους άλλους, μην φανείτε φανατικοί ή υπερβολικοί.

Αν σας απασχολούσαν σπουδές ή δικαστικά, φαίνεται τώρα να κλείνουν τέτοια ζητήματα, ενώ οι θετικές όψεις που κάνει ο Δίας με Αφροδίτη – Κρόνο βελτιώνουν τα οικονομικά και την αυτοεκτίμησή σας. Μην φερθείτε παρορμητικά και επιδοθείτε σε αγορές, ούτε όμως να το ρίξετε στην τσιγκουνιά.

 

Το Β δεκαήμερο επίσης έχει ενεργοποίηση σε ταξίδια, δικαστικά και θέματα που αφορούν το εξωτερικό ή το διαδίκτυο. Προσέξτε τον υπερβολικό ενθουσιασμό και τη βιασύνη σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως και στις μετακινήσεις σας.

Όσον αφορά τα οικονομικά και υλικά αγαθά, μήπως να κάνετε μια καλή παρατήρησή τους για να τα διαχειρίζεστε πιο σωστά; Ενθουσιώδεις όπως είστε, πολλές φορές λειτουργείτε επιπόλαια με χρήματα και ύλη, προκαλώντας στρες και ανασφάλεια.

 

Το Γ δεκαήμερο επηρεάζεται από την Πανσέληνο και το τετράγωνο του Δία μέσω 8ης αρμονικής, οπότε και χρειάζεται να λειτουργείτε συγκεντρωμένοι στην καθημερινότητα και τις μετακινήσεις, μιας και υπάρχει αρκετή ένταση.

Υπάρχουν εκκρεμότητες που σας φέρνουν μπερδέματα και αναστάτωση, και αφορούν δικά σας χρήματα ή τρίτων, γραφειοκρατία, δικαστικά ή σπουδές. Θα βρεθούν λύσεις σύντομα, πιθανώς με τη Νέα Σελήνη του Φλεβάρη, γι’ αυτό αποφύγετε τώρα έξτρα εντάσεις και επιβολές. Περισσότερο απ’ τ’ άλλα δυο δεκαήμερα είναι σημαντικό να γειωθείτε και να δουλέψετε ζητήματα αυτοεκτίμησης.

 

Αιγόκερως

Για τους Αιγόκερους, η Πανσέληνος της 25ης Ιανουαρίου έχει τίτλο: «Εκτίμηση και αξία, αυτοεκτίμηση, Εγώ, χρήμα και χρήμα ξανά». Ο Πλούτωνας μόλις άφησε το γήινο ζώδιο και τώρα αφυπνίζει τα παραπάνω θέματα, με την Πανσέληνο για δαδί.

 

Αιγόκεροι του Α δεκαημέρου, πάρτε μια βαθιά ανάσα και ετοιμαστείτε ν’ ασχοληθείτε τα επόμενα χρόνια με όσα θεωρείτε ότι έχουν αξία στη ζωή σας. Η Πανσέληνος αυτή μπορεί να ξυπνήσει ανασφάλειες και έλλειψη ικανοποίησης. Να σας ανοίξει τα μάτια και να καταλάβετε ότι θέλετε πράγματα, σκοπούς και όνειρα για τα οποία αξίζει να πολεμήσετε.

Μπορεί να έρθουν στην επιφάνεια οικονομικά ζητήματα, είτε αφορούν τα δικά σας χρήματα ή τρίτων, όπως και κάποια κληρονομικά προς επίλυση. Παρατηρήστε και κρίνετε σωστά και ψύχραιμα, για να βρεθούν λύσεις χωρίς ν’ ανεβούν οι τόνοι και να προκύψουν διαφωνίες με άτομα της οικογένειας ή τον/την σύντροφό σας.

Να πούμε όμως επίσης ότι ο μαγνητισμός και ο ερωτισμός χτυπάνε ψηλά για τον Αιγόκερω του Α δεκαημέρου.

 

Αιγόκεροι του Β αλλά και του Γ δεκαημέρου, επηρεάζεστε περισσότερο από το τετράγωνο Άρη-Ερμή με τον Χείρωνα, που θα μπορούσε να δημιουργήσει δύσκολες καταστάσεις στο σπίτι και την οικογένεια. Η Πανσέληνος ίσως κάνει έντονο ένα τραύμα μέσα σας, που αποτρέπει να είστε ο εαυτός σας και να εκφραστείτε αυθεντικά. Αποφύγετε λόγια απότομα και πικρά, γιατί έτσι δυσκολεύετε την επούλωση των πληγών αλλά και την συμφιλίωση με κοντινά σας άτομα. Η επιρροή του Δία σε αυτή την Πανσέληνο, και γενικώς αυτή την περίοδο, είναι τέτοια που ίσως οξυνθούν κάποιες καταστάσεις προκειμένου στην συνέχεια ν’ αγαπήσετε αληθινά τον εαυτό σας και τους άλλους.


Τέλος, οι του Γ δεκαημέρου είχαν τη Νέα Σελήνη στις 11 Ιανουαρίου να σηματοδοτεί μια Νέα Αρχή για την προσωπικότητα και την ταυτότητά τους. Ειδικά αφού ο Πλούτωνας πέρασε στον Υδροχόο, το πλανητικό σκηνικό των ημερών είναι ευπρόσδεκτο, αλλά μπορεί να σας φανεί λίγο κακοτράχαλο για τις επόμενες εβδομάδες. Είναι κάτι σαν μετατραυματικό στρες, γι’ αυτό εκτονώστε την ένταση όπως μπορείτε!

 


Υδροχόος

Υδροχόοι γενικώς, και ειδικά του Α, όχι απλώς πέρασε το κατώφλι της πόρτας σας ο Πλούτωνας, αλλά η Πανσέληνος έτρεξε να τον στολίσει και να τον φιλέψει, αφού τον ενεργοποιεί με το καλημέρα σας στο δικό σας δεκαήμερο! Ειδικά όσοι είστε από την 0-7η μοίρα, πραγματικά θα ήθελα να μάθω πώς νιώσατε και τι βιώσατε, αφότου περάσει όμως η Πανσέληνος. Θέλετε να κάνετε αλλαγές τη μια μετά την άλλη και δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε. Α, λάθος. Καθόλου δεν θέλετε να κάνετε αλλαγές, γιατί είστε σταθερό ζώδιο. Ε μα θα τις κάνετε.

Πού επηρεάζεστε από αυτή την Πανσέληνο; Παντού! Αν υπάρχουν πράγματα που σας άρεσαν αλλά δεν σας εκφράζουν πλέον, αν υπάρχουν συνήθειες που σας κουράζουν, σχέσεις που δεν οδηγούν πουθενά και τις κρατάτε μόνο επειδή επιτρέπουν να υπάρχει σταθερότητα και ισορροπία,.. σε όλα αυτά και πολλά άλλα, η Πανσέληνος λειτουργεί σαν σεισμός. Άλλωστε, η Σελήνη κάνει ουσιαστικά έκλειψη με τον Πλούτωνα στο πρώτο πενθήμερο του Υδροχόου.

Και μη νομίζετε ότι οικογένεια, καριέρα και κοινωνική θέση θα μείνουν εκτός εξίσωσης.

Προσέξτε λοιπόν πρώτα απ’ όλα τον εαυτό σας και την υγεία σας. Έπειτα διατηρήσετε όσο και όπου χρειάζεται ψύχραιμη στάση αυτές τις μέρες, με την οικογένεια και τους κοντινούς σας ανθρώπους. Προπάντων έχετε κατά νου ότι αυτή η Πανσέληνος επιτρέπει ένα ξεκαθάρισμα εφ’ όλης της ύλης για να ξεκινήσετε την πορεία προς την αναγέννησή σας.

 

Για τους Υδροχόους του Β δεκαημέρου η επιρροή συμβαίνει σε ένα πιο παρασκηνιακό και υποσυνείδητο επίπεδο, χωρίς να λείπει η ανάγκη να κλείσετε καταστάσεις που σας δημιουργούν προβλήματα, ειδικά σε συνεργασίες και σχέσεις. Σε εργασιακά ζητήματα ίσως προκύψουν κάποιες εντάσεις και θα πρέπει να προσέξετε πώς θ’ αντιδράσετε, καθώς Άρης και Ερμής σας προκαλούν μια νευρική κόπωση αυτές τις μέρες. Ξεκουραστείτε όσο μπορείτε.

 

Για του Γ δεκαημέρου, ισχύουν τα παραπάνω αλλά αρκετά ήπια, οπότε εσείς παίρνετε ανάσες. Η Πανσέληνος και ο Πλούτωνας είναι αρκετά μακριά από τον δικό σας δεκανό. Μα και να τις πάρετε τις ανάσες γιατί στις 11 Φεβρουαρίου, με τη Νέα Σελήνη στον Υδροχόο σε τετράγωνο με τον Ουρανό, θα έρθει η δική σας σειρά για δράση, αλλαγές και ξεκινήματα. Να πω επίσης ότι καθώς εκεί κοντά το Γ δεκαήμερο έχει τα γενέθλιά του, θα έχει εκείνη τη Νέα Σελήνη παρέα για έναν χρόνο. 

 

Ιχθύς

Για τους Ιχθύες η Πανσέληνος σε Υδροχόο – Λέοντα λειτουργεί με μυστήριους τρόπους. Δηλαδή, αν είστε ένας άνθρωπος που τον αφορά ενεργά η πνευματικότητα, το μεταφυσικό, η φιλοσοφία, τα καλλιτεχνικά και η ψυχολογία, θα παρατηρήσετε μεγάλη έμπνευση, σχεδόν επιφοίτηση. Αν όμως αδιαφορείτε γι’ αυτά τότε η Πανσέληνος ρίχνει φως σε ανθρώπους που λειτουργούν και μιλάνε πίσω από την πλάτη σας, και στο πώς θυσιάζετε χρόνο και τον εαυτό σας για τους άλλους. Σε κάθε περίπτωση οι Ιχθύες θα επωφεληθούν να φροντίσουν καλύτερα τον εαυτό τους αυτή την περίοδο, για να νιώσουν ανανεωμένοι όταν ο Ήλιος μπει στο δικό τους ζώδιο σε έναν μήνα. Ξεκουραστείτε αρκετά, φροντίστε η διατροφή σας να είναι ισορροπημένη και υγιεινή, ασκηθείτε.

 

Οι του Α δεκαημέρου Ιχθύες θα έχετε όσα ανέφερα σε αρκετά έντονο βαθμό. Και πάλι, αν έχετε διαίσθηση και εκπέμπετε σε μια πνευματική ή καλλιτεχνική συχνότητα, αυτή η Πανσέληνος φέρνει για εσάς τα πιο ενδιαφέροντα δώρα! Τώρα μπορείτε να δείτε επίσης αποτελέσματα για κάποιο έργο που ξεκινήσατε στο παρελθόν ή και ν’ αποτυπώσετε πληροφορίες, σκέψεις και συναισθήματα που έχετε συλλέξει.

Ταυτόχρονα η επιρροή Αφροδίτης – Κρόνου – Δία φέρνει υποστήριξη από φίλους, κι ευνοεί για να εκφραστείτε ορθότερα, ακόμα κι αν ο Κρόνος λειτουργεί λίγο περιοριστικά στη συναισθηματική σας φύση.

 

Οι Ιχθύες του Β δεκαημέρου έχετε αρκετή ενέργεια αυτές τις μέρες και διάθεση για κοινωνικοποίηση, αλλά την ίδια στιγμή μεγαλώνει η επιθυμία να κάτσετε στην ησυχία σας, να συγκεντρωθείτε στον εαυτό σας, την αναζήτηση νοήματος και αξιών. Οπότε αν βρίσκεστε πράγματι μεταξύ ανθρώπων να είστε ευγενικοί, χωρίς απότομες αντιδράσεις που ξυπνά ο Άρης με τον Ερμή στον 11ο σας οίκο.

 

Οι Ιχθύες του Γ επηρεάζεστε με 8η αρμονική από την Πανσέληνο και πρέπει να προσέξετε εντάσεις σε φιλίες και ομαδικές σας δραστηριότητες. Ίσως κάποιες φιλίες δεν σας κάνουν καλό, ή σας παρασέρνουν σε αρνητικές συνήθειες. Έτσι, χρειάζεται να τελειώσουν προκειμένου να βρεθούν άλλες καλύτερες. Ελέγξτε όμως με ποιους τρόπους υπερβάλλετε και εσείς, ή πώς εξαρτάστε από ανθρώπους, καταστάσεις και καταχρήσεις κάθε μορφής.

Να ξαναπώ ότι για όλους τους Ιχθύες ξεκινάει μια πολύ ενδιαφέρουσα περίοδος σε ενεργειακό και καλλιτεχνικό επίπεδο. Με σχετική εσωστρέφεια, αλλά ιδιαίτερα δημιουργική!

 


Καλή Πανσέληνο να έχουμε, με ψυχραιμία, κατανόηση, αυθεντικότητα και κίνηση!


bottom of page