top of page

Cats-ie or Fish-ie Title Here




Πώς κυλάνε, αστρολογικά, οι επόμενες μέρες; 4-10 Μαρτίου


Έχετε παρατηρήσει μια ασυνεννοησία και έλλειψη συγκέντρωσης; Θέλετε να σκεφτείτε εσείς τίτλο για αυτό το κείμενο; Έχετε αναρωτηθεί μπας και έχουμε Ερμή ανάδρομο;!? Αμ δεν έχουμε! Όχι ακόμα δηλαδή..

Όμως ο Ερμής βρίσκεται στους Ιχθύς από τις 23/2 και μπορούμε να εικάσουμε ότι από το ζώδιο αυτό δημιουργεί μεγαλύτερο αλαλούμ σε επικοινωνίες, ενημέρωση και εμπόριο, απ’ ότι ο Ερμής σε ανάδρομη πορεία.



Πώς ερχόμαστε εδώ

Υπάρχουν τρεις σημαντικές επιρροές, ενεργές όψεις προηγούμενων ημερών:

Η Πανσέληνος της 24ης Φλεβάρη, που επηρεάζει μέχρι και τις 10/3

Η απαιτητική όψη της 28ης - σύνοδος Ερμή - Ήλιου - Κρόνου

Η επιρροή του τετράγωνου Αφροδίτης – Ουρανού στις 3/3


Η σύνοδος Ερμή-Ήλιου-Κρόνου ήταν η πρώτη ενεργοποίηση του Κρόνου, απ' όταν πέρασε στους Ιχθύς πέρσι την άνοιξη. Οι δυο "συνοδικοί κύκλοι" που ξεκίνησαν (Ερμή-Κρόνου και Ήλιου-Κρόνου) φανερώνουν την ωριμότητα, την σοβαρότητα και την ευθύνη, δείχνουν όμως και αναβολές, συστολές, μπλοκαρίσματα σε σχέδια, σκέψεις και συνεννοήσεις, αφού ο Κρόνος δεν ενδιαφέρεται πολύ για ενθουσιασμούς, αισιοδοξίες και χαρές. Ζητά πρόγραμμα και τάξη.

Κοινώς η προσγείωση της φαντασίας και του συναισθηματικού κόσμου προς χάριν του ρεαλισμού, με ό,τι κακό και καλό αυτό συνεπάγεται. Ο ρομαντισμός εκφράζεται κυρίως μέσα από τη νοσταλγία.

[Από την σύνοδο αυτή επηρεάστηκαν οι μοίρες 8-11 των Μεταβλητών ζωδίων (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθύς), και 24-26 των Παρορμητικών με 8η αρμονική (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως).]


Ο Κρόνος λοιπόν προσπαθεί αυτές τις μέρες να βάλει τα δυο ψάρια σ’ ένα παπούτσι και η αίσθηση αυτή θα κρατήσει για λίγο καιρό, καθώς αργότερα τον συναντάει η Αφροδίτη των αισθημάτων & σχέσεων και ο Άρης της δράσης. Μια παρόμοια επίδραση ασκεί ακόμα η Πανσέληνος της 24/2..

Το θετικό σε αυτές τις δυο συνθήκες είναι ότι με ωριμότητα και υπευθυνότητα μπορούμε να καταφέρουμε πολλά! Κι ας φαίνεται αρχικά σα να μη κινείται τίποτα, αφού ο Κρόνος συχνά ζητά μεθοδικότητα και καρτερικότητα. Απλώς εντάξει… σε ένα περιβάλλον Ιχθύ η ωριμότητα και η γήινη ποιότητα του Κρόνου κοντράρονται με το πολυδιάστατο και αόριστο, συναισθηματικό, υγρό περιβάλλον του ζωδίου.


Η τρίτη επιρροή, το τετράγωνο Αφροδίτης – Ουρανού στις 3/3, ξύπνησε περίεργες αισθήσεις και επιθυμίες. Καθώς αναζητούμε πώς θα φέρουμε ενθουσιασμό και αυθεντικότητα στην ζωή μας, ίσως βρεθούμε σε ένταση και αντιπαράθεση με τους ανθρώπους μας και τον ίδιο μας τον εαυτό.

 

Ο Ουρανός από τον Ταύρο είναι ενεργός αυτό το διάστημα, με δημιουργικότητα, πρωτότυπες ιδέες, τάση επανάστασης και αλλαγών στις σχέσεις και την καθημερινότητα. Αυτά είναι τα καλά, μιας και ο Ουρανός δημιουργεί ουκ ολίγες συγκρούσεις, αγανάκτηση και νεύρα.



Στο σήμερα

Ο Ερμής σήμερα (4 και 5/3) κάνει ένα γρήγορο εξάγωνο με τον Ουρανό, επιτρέποντας ν’ αντιληφθούμε τις παραπάνω ενέργειες. Την ίδια στιγμή ο Άρης από τον Υδροχόο σε εξάγωνο με τον Βόρειο Δεσμό στον Κριό, ευνοεί να δράσουμε σωστά ως προς τους στόχους μας σε ομαδικά, συνεργατικά και οικογενειακά πλαίσια.


Γενικώς ο Μάρτιος, και ο μήνας που πέρασε, ευνοεί την δημιουργικότητα, την καλλιτεχνία, την ενσυναίσθηση και τις πράξεις ανιδιοτέλειας.

Όμως, έχετε νιώσει μια έλλειψη ενέργειας και μια διάθεση για χαλάρωση αυτές τις μέρες; Οι παραπάνω όψεις έχουν βάλει το χεράκι τους σε αυτή την ατμόσφαιρα, ενώ οι επόμενες θα βάλουν χέρια-πόδια. Μάλιστα, τις επόμενες εβδομάδες η ατονία θα γίνει πιο αισθητή (ο Ήλιος θα πλησιάσει τον Ποσειδώνα, αργότερα και ο Άρης), πιθανώς με κάποιες ιώσεις και κρυολογήματα. Δηλητηριάσεις και μολύνσεις των υδάτων, πανώλη και τσουνάμι… - όχι, κάνω πλάκα. Αν και πιθανώς δούμε παρόμοια σκηνικά του χρόνου τέτοια περίοδο.

Όμως το ανοσοποιητικό χρειάζεται τόνωση. Το σώμα, ο νους και το πνεύμα χρειάζονται αγάπη, φροντίδα, ξεκούραση και αναζωογόνηση!

 

Την Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Μαρτίου, ο Ερμής θα βρεθεί σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα. Μαζί θα διαμορφώσουν μισό τετράγωνο με τον Δία. Ποσειδώνας και Δίας είναι οι κυβερνήτες των Ιχθύων (μοντέρνος και παραδοσιακός αντιστοίχως) με την μεταξύ τους «δύσκολη» όψη μισού τετραγώνου να είναι ενεργή από τις 28/2. Καθώς ο Ερμής βρεθεί σε αυτό το κύκλωμα, θα λειτουργήσει σαν γαλαξιακός διαμεσολαβητής.

Το συναισθηματικό περιβάλλον των Ιχθύων δίνει έναν μεταφραστή Ερμή που δεν γνωρίζει την γλώσσα, αλλά προσπαθεί με το σώμα και με νοήματα να φέρει σ’ επαφή τις δυο πλευρές. Το κλειδί αυτές τις μέρες είναι ν’ αφήσουμε την διαίσθηση να λειτουργήσει, ν’ αφουγκραστούμε με την ψυχή και τη καρδιά, με την αντίληψη του εσώτερου Εαυτού μας.

Μην ξεχνάμε ότι ο Ερμής ήταν ψυχοπομπός στην μυθολογία!


Στα θετικά: η ενσυναίσθηση και η λογική συναντώνται. Το όραμα συλλαμβάνεται από τον Ερμή και αποτυπώνεται με διάφορα μέσα. Ανιδιοτέλεια, πνευματικότητα, διαίσθηση, δημιουργικότητα. Ποιητικός και μαγευτικός λόγος. Πολύ σημαντικές μέρες για τις Καλές Τέχνες, τις εναλλακτικές θεραπείες, τις «ψυχικές» επιστήμες, όμως και αρκετές έρευνες. Πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί η οποιαδήποτε Επιστήμη χωρίς φαντασία;!?

Στα αρνητικά: Σύγχυση, αυταπάτες και ψέματα. Νευρική κόπωση, έλλειψη ζωτικότητας, καταχρήσεις και εξάρσεις διαταραχών. Απατεωνιά, κουτοπονηριά και κερδοσκοπία. Ο μαγευτικός λόγος χρησιμοποιείται προς εκμετάλλευση των άλλων. Προπαγάνδα και σκάνδαλα.

Στα ουδέτερα: Ταιριάζει μια χαρά με τις Απόκριες!

Η όψη Ερμή-Ποσειδώνα-Δία γίνεται στις 27ο01' Ιχθύων και 12ο40' Ταύρου.

Επηρεάζονται οι μοίρες 26-29 των Μεταβλητών ζωδίων (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθύς)

και οι μοίρες 11.30-13.30 των Σταθερών ζωδίων (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος)


 

Παράλληλα ο Άρης πλησιάζει σε τετράγωνο τον Ουρανό (Κυριακή 10/3 η όψη), δημιουργώντας εκρηκτικές διαθέσεις, παρά το μαγευτικό και παραπλανητικό τοπίο του Ερμή – Ποσειδώνα. Και οι δυο συνθήκες δείχνουν δυσκολίες για το νευρικό σύστημα κάποιων ανθρώπων, οπότε συνιστάται η σωματική και νοητική εκτόνωση με υγιείς τρόπους.

Ας προσέχουμε πώς κινούμαστε αυτές τις ημέρες, καθώς υπάρχει τάση για ατυχήματα λόγω απροσεξίας ή βιασύνης.

(Το τετράγωνο Άρη – Ουρανού γίνεται στις 19ο51’ Υδροχόου-Ταύρου και επηρεάζει τις μοίρες 18-21 των Σταθερών ζωδίων και 4-6 των Παρορμητικών ζωδίων).


Κυριακή 10/3 στις 11:00, η Νέα Σελήνη στους Ιχθύς σε εξάγωνο με τον Ουρανό, ξυπνά ακόμα μια φορά την έμπνευση, την επιθυμία να κάνουμε κάτι ξεχωριστό, όμως και έντονη διαίσθηση! Οι επόμενες μέρες θα είναι κατάλληλες ώστε τα συναισθήματα και κάποιες αφηρημένες ιδέες να μας οδηγήσουν σε μια νέα αρχή. Ίσως φανούν να κυλούν αργά αρχικά οι καταστάσεις, όμως ας έχουμε πίστη!

Μην ξεχνάμε ότι ο Κρόνος είναι ενεργός. Χρειάζεται δομή για να καταφέρουμε όμορφα πράγματα, ενώ η συμβολή του Ουρανού είναι η κατάλληλη ώθηση για να τα ξεκινήσουμε.


bottom of page